AnneKariin

Olsen
0

Rekesalat

 • Skrevet: 08.11.2015
 • Klokken: 16:59
 • Kategori: Pålegg
 • Kommentarer: 0

Til hverdags er vi alle oppe til forskjellige tider, så da blir det ikke frokost sammen. Derfor er det alltid kjekt på søndagen for da kan vi innta frokost i sammen. På ferske rundstykker smaker det utrolig godt med hjemmelaget rekesalat og så er det jo så enkelt og lage. 

 

Finn frem følgende ingredienser:

 • 1 pk. lett majones
 • 4 egg
 • 1 boks reker, her bruker jeg fisker mannens som du får på Kiwi
 • litt sitron, salt og pepper

 

Kok eggene i 12 minutter, deretter avkjøler du de i kald vann.

Ha majones i krukken du skal servere i, rør inn litt sitron, salt og pepper. Tøm kraft av rekene og ha de i et tørkepapir og klem ut vannet. Rør rekene inn i majonesen.

Skrell eggene og kutt dem deretter i skiver med eggdeleren, snu egget og kutt de en gang til motsatt vei. La egget siste gang du kutter falle ned i skålen med majones og reker. Gjør tilsvarende med alle de 4 eggene og rør inn et og et i majones blandingen. 

Tørk rundt kanten med et kjøkkenpapir og salaten er klar til servering!

  

0

I år skal jeg feire jul hjemme og da må jeg lage lammerull etter mors gamle oppskrift, det er bare et must,

 • Skrevet: 07.12.2013
 • Klokken: 20:18
 • Kategori: Pålegg
 • Kommentarer: 0

Vi pleier hvert eneste år og feire jul og nytt år på sydlige breddegradere, nærmere bestemt på Gran Canaria. I år skal vi imidlertid være hjemme og da må jeg ha hjemmelaget lammerull til julefrokosten og den smaker jo bare tusen ganger bedre enn den du får kjøpt i butikken. Enkel og lage er det jo også. Her følger oppskriften:

 

Start med å koke saltlake, mengden må du variere alt etter hvor mange ruller du skal legge i saltlake:

 • 3 liter vann
 • 600 g. HavSalt

Bland alt og kok opp og skum. Kok deretter laken i 15 min. Sett den kaldt og la den bli helt kald før kjøtt legges i.

 

Nå kan du starte med og lage selve lammerullen som skal legges i laken.

Start med å finne frem det du behøver for å lage rullene:

 • 2 stk svonger som du kapper slik at de blir grei i fason, mest mulig firkantet
 • litt lammekjøtt
 • salt, pepper, gelantinpulver for å binde sammen kjøttet, løksalt, husholdningstråd og stoppenål der hullet passer til tråden.

 
Nå kapper du opp lammekjøttet og skjærer det fra benet. Deretter tar du og krydrer svongen før du lagvis legger kjøtt, krydder og gelantingpulver til du har en passelig haug til å få en grei lammerull.

 

Nå legger du svong nummer to over og du kan starte og sy den sammen med husholdnings tråden.

 

Sørg for å ha så lang tråd slik at når du har sydd rundt det hele, kan du surre tråden rundt rullen for at den skal være "stabil" under koking. Du behøver ikke ha tråd nok i forkant, du kan knytte mer tråd på underveis om du føler det er lett å få knute på tråden under sying så kan det være enklere og knyte på når du har sydd rundt og før du starter surring.

Slik, nå er den klar til å legges i saltlaken som du på forhånd har kjølt ned:

 

Legg rullen i laken og legg et fat eller noe over, slik at hele rullen ligger under i vann. La den stå kjølig i 3 til 4 dager. Etter den har tilbragt sin tid i saltlaken tar du den opp, har den oppi en kokepose og lar den trekke i vann i 2 til 3 timer.

Ta rullen opp og legg den med en skjærefjøl eller noe oppå og et lodd, slik at den blir liggende i press. La den ligge til den er nedkjølt ute på benken, deretter sett den kaldt (behold presset på) natten over.

 

Nå kan du ta av surringen, kutte den i to og fryse den ned i folie frem til du skal ta den i bruk. Her spises den kun til julefrukost og ikke forøvrig, så her fryses den ned umiddelbart, ellers vil den bli spist opp.

 

Glemte desverre å ta bilde når jeg skar den opp etter koking, får legge det ut når den kommer ut fra fryseren til julefrokosten. Denne anbefales virkelig, utrolig god.

 

Riktig God Julefrokost med mor´s lammerull. 

 

 

 

 

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits