AnneKariin

Olsen
0

Rekesalat

  • Skrevet: 08.11.2015
  • Klokken: 16:59
  • Kategori: Plegg
  • Kommentarer: 0

Til hverdags er vi alle oppe til forskjellige tider, s da blir det ikke frokost sammen. Derfor er det alltid kjekt p sndagen for da kan vi innta frokost i sammen. P ferske rundstykker smaker det utrolig godt med hjemmelaget rekesalat og s er det jo s enkelt og lage.

Finn frem flgende ingredienser:

  • 1 pk. lett majones
  • 4 egg
  • 1 boks reker, her bruker jeg fisker mannens som du fr p Kiwi
  • litt sitron, salt og pepper

Kok eggene i 12 minutter, deretter avkjler du de i kald vann.

Ha majones i krukken du skal servere i, rr inn litt sitron, salt og pepper. Tm kraft av rekene og ha de i et trkepapir og klem ut vannet. Rr rekene inn i majonesen.

Skrell eggene og kutt dem deretter i skiver med eggdeleren, snu egget og kutt de en gang til motsatt vei. La egget siste gang du kutter falle ned i sklen med majones og reker. Gjr tilsvarende med alle de 4 eggene og rr inn et og et i majones blandingen.

Trk rundt kanten med et kjkkenpapir og salaten er klar til servering!



0

I r skal jeg feire jul hjemme og da m jeg lage lammerull etter mors gamle oppskrift, det er bare et must,

  • Skrevet: 07.12.2013
  • Klokken: 20:18
  • Kategori: Plegg
  • Kommentarer: 0

Vi pleier hvert eneste r og feire jul og nytt r p sydlige breddegradere, nrmere bestemt p Gran Canaria. I r skal vi imidlertid vre hjemme og da m jeg ha hjemmelaget lammerull til julefrokosten og den smaker jo bare tusen ganger bedre enn den du fr kjpt i butikken. Enkel og lage er det jo ogs. Her flger oppskriften:

Start med koke saltlake, mengden m du variere alt etter hvor mange ruller du skal legge i saltlake:

  • 3 liter vann
  • 600 g. HavSalt

Bland alt og kok opp og skum. Kok deretter laken i 15 min. Sett den kaldt og la den bli helt kald fr kjtt legges i.

N kan du starte med og lage selve lammerullen som skal legges i laken.

Start med finne frem det du behver for lage rullene:

  • 2 stk svonger som du kapper slik at de blir grei i fason, mest mulig firkantet
  • litt lammekjtt
  • salt, pepper, gelantinpulver for binde sammen kjttet, lksalt, husholdningstrd og stoppenl der hullet passer til trden.




N kapper du opp lammekjttet og skjrer det fra benet. Deretter tar du og krydrer svongen fr du lagvis legger kjtt, krydder og gelantingpulver til du har en passelig haug til f en grei lammerull.

N legger du svong nummer to over og du kan starte og sy den sammen med husholdnings trden.

Srg for ha s lang trd slik at nr du har sydd rundt det hele, kan du surre trden rundt rullen for at den skal vre "stabil" under koking. Du behver ikke ha trd nok i forkant, du kan knytte mer trd p underveis om du fler det er lett f knute p trden under sying s kan det vre enklere og knyte p nr du har sydd rundt og fr du starter surring.

Slik, n er den klar til legges i saltlaken som du p forhnd har kjlt ned:

Legg rullen i laken og legg et fat eller noe over, slik at hele rullen ligger under i vann. La den st kjlig i 3 til 4 dager. Etter den har tilbragt sin tid i saltlaken tar du den opp, har den oppi en kokepose og lar den trekke i vann i 2 til 3 timer.

Ta rullen opp og legg den med en skjrefjl eller noe opp og et lodd, slik at den blir liggende i press. La den ligge til den er nedkjlt ute p benken, deretter sett den kaldt (behold presset p) natten over.

N kan du ta av surringen, kutte den i to og fryse den ned i folie frem til du skal ta den i bruk. Her spises den kun til julefrukost og ikke forvrig, s her fryses den ned umiddelbart, ellers vil den bli spist opp.

Glemte desverre ta bilde nr jeg skar den opp etter koking, fr legge det ut nr den kommer ut fra fryseren til julefrokosten. Denne anbefales virkelig, utrolig god.

Riktig God Julefrokost med mors lammerull.

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits