AnneKariin

Olsen
0

Enkel og grei lørdagskvess

  • Skrevet: 05.11.2016
  • Klokken: 19:06
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Dette må inn i min elektroniske kokebok, da det var virkelig var noe som falt i smak hos store og små og smakte helt fortreffelig. Retten kan fint lages i forkant i formen og deretter få stå i kjøleskapet frem til en 35 minutter før gjestene ankommer (kommer an på hvor godt og hvor små kyllingbitene er). 

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 kyllingfileter
  • 1 gul og en rød paprika
  • 2 rødløk
  • 1 mango
  • 1 appelsin
  • 5 ts thai red curry paste
  • salt og pepper
  • smør/olje til steking
  • koreander
  • nan brød eller annet godt brød
  • ris

Start med å kutte kylling i passelige biter og stek den gylden på pannen og krydre med salt og pepper, for deretter å legge dem over i bunnen av en ildfast form. Kutt opp løk og paprika i passelige biter og steker dem blanke og delvis myke i smør/olje og hell løk og paprika over kyllingbitene.

Nå skreller du og kutter opp mangoen i biter, ha den opp i en beholder. Ta appelsinen og press den for saft, som du heller oppi samme beholder som du hadde mangoen. Til slutt tilsetter du 5 ts thai red curry paste. 

Kjør blandingen sammen til en fin saus med din bullit, eller om du ikke har det med din stavmikser eller hurtigmikser. Hell sausen over formen med kylling og grønnsaker.

Sett formen midt i forvarmet ovn til 180 grader i 40 minutter (har du stekt bitene godt og de ikke er så store kan tiden reduseres til det halve), selv er jeg kresen når det er kylling og lar de heller stå litt lenger. Mens kylling steker koker du risen etter anvisningen på pakken.

Når retten er ferdigstekt lar du den stå og hvile i 5 til 10 minutter mens du varmer opp nan brødet. Ønsker du så server gjerne med en salat, men det er aboslutt ikke nødvendig.

Da sier jeg bare velkommen til bords :o) 



 

 

1

Baconsvøpt kylling fylt med brie, servert med pasta og en saus med blåmuggos

  • Skrevet: 19.02.2016
  • Klokken: 20:56
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

Så følger middags oppskriften som jeg også var så heldig og fikk fra Inger Lise Tjørsvaag på jobb.

Ingredienser:

  • en kyllingfilet per  person
  • en skive brie per person
  • 2 skiver bacon
  • salt og pepper
  • tagatielle spaghetti til x antall personer
  • Blue Castello
  • Fløte
  • 1 Avacado
  • 1 Mango
  • 1 hånd salatblanding av det du likker, gjerne med ruccola
  • 1 sitron
  • 1/2 rødløk
  • 1/4 chilli
  • 2 ss valnøtter

Kutt en liten lomme i kyllingfileten og legg inn en skive brie, salt og peppre på begge sider. Surr deretter rundt to skiver bacon slik at den dekker fileten, er det en stor kyllingfilet må du mulig ha 3 skiver bacon. 

Stek kyllingen jevnt brun på panne og legg den i en ildfast form. Sett inn i ovnen på 200 grader og la den ettersteke i 20 min.

Pasta tagatielle:

Kok etter anvisning på pakken og sil deretter av.

Saus til pasta (4 personer):

En halv blå castello smeltes sammen med ca 1 dl fløte og blandes deretter inn i den avsilte spaghettien.

Salat:

Kutt opp rødløk i tynne halvmåneskiver, kutt mango i små terninger, kutt chillie smått og kutt opp valnøtter. Nå blander du alt sammen med en god hånd salat og skviser over sitron. Rør sammen og til slutt strør du over hakkede valnøtter.

Klar til servering og utrolig godt!



 

 

0

Biff Chop Suey enkelt og godt

  • Skrevet: 08.11.2015
  • Klokken: 16:23
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0



 

Tid: 40 min
Antall: 2 pers

Ingredienser:

  • 2 porsjoner ris
  • ca. 250 til 300 g biff (jeg brukte banke biff)
  • 1/2 boks bambusskudd
  • 1/2 boks vannkastanjer
  • 1/2 boks minimais
  • 1 gulrot
  • 1 liten løk
  • 2 vårløk
  • 1 ss hakket fersk ingefær

Marinade:

  • 1/2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ts maisstivelse

Saus:

  • 2 ss kjøttbuljong
  • 1 ss østerssaus
  • 1/2 ts maisstivelse

 



Fremgangsmåte:

Bland sammen marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver og la det ligge ute på benken  i marinaden så lenge som du har anledning og minst i 30 min.

Bland sammen ingrediensene til sausen. Her kan du fuske og tilsette litt Blue Dragon saus i tillegg om det er ønskelig, men absolutt ikke nødvendig.

Kutt gulrot i skiver (her kan du gjerne bruke ostehøvel for å få jevne tynne skiver), løk i strimler og vårløk og minimais i 1 cm biter.

Stek kjøttet i varm panne med litt olje. Ha kjøttet tilbake i en skål.

Tilsett lit mer olje eller smør og ha alle grønnsakene opp i stekepannen og fres det hurtig, slik at de blir blanke og fine men fortsatt krispy og god.

Ha nå tilbake kjøttet i stekepannen, rør inn sausen og kok opp. La det putre i et par minutter og retten er klar til servering.

Retten serverer jeg med kokt ris og kikkomann (soyasaus) for de som ønsker det. 

Har du ikke vannkastanjer eller du ikke liker de, tilsett heller litt paprika kuttet i biter  eller bønnespirer  her kan en ta det en selv liker og har i hus.

Da var retten klar til servering.

 

Enjoy :-)

 

 

 

7

Alene hjemme - da ble det god gammeldags fiskegrateng til middag

  • Skrevet: 31.07.2015
  • Klokken: 21:46
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 7

Hadde røykt torsk i fryseren og siden jeg og mannen er alene hjemme i dag, fikk vi lyst på fisk. Valget falt på fiskegrateng, som er enkelt og godt.

Dette er en stor porsjon, som rekker til 5 til 6 personer, vi toi spiste en del i dag og har fryst ned to middager til. Har ferie nå, ellers hadde jeg spart og tatt med kald til lunsj på jobb imorgen, for det smaker også helt fortreffelig.

 



Ingredienser:

  • 400 g makaroni
  • 500 g røkt torsk (eller annen hvit fisk)
  • 1 l h-melk
  • 1 dl hvetemel
  • 1/2 ts malt muskat (kan helt fint sløyfes om du ikke er glad i muskat)
  • 4 eggeplommer
  • 4 eggehviter
  • 3-4 ss griljermel (TIPS! Her lager jeg mitt eget ved å tørke loff og deretter kjøre den i hurtigmikseren)
  • 100 g bacon

Fremgangsmåte:


1. Kok opp vann og la fisken trekke ca 10 min, til den er gjennomkokt. Del fisken i små biter.

2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skyll den deretter i kaldt vann.

3. Lag hvitsaus slik:

Bland mel og litt av melka og visp til det ikke er noen klumper. Ha i resten av melka og kok opp. La det småkoke til sausen tykner. Pass på å røre hele tiden, så det ikke brenner seg i bunnen. Når sausen er passelig tykk så visper du inn eggeplommene. Smak til med muskat. Du behøver ikke ha noe salt i sausen, da fisken er salt i seg selv!

5. Bland sammen fisken, makaroni og saus.

6. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i gratengen.





7. Ha gratengen i en ildfast form. Dryss griljermel over fiskegratengen. Legg små skiver av bacon på toppen.



7. Stekes ca 25-30 min på 200 C. Samtidig som gratengen står i ovnen, setter du  potetene på koking da er det ferdig ca samtidig.

Server med smeltet smør tilsatt gressløk og gjerne også en gulrot salat.

 



 

ENJOY!

1

Herlig Gresk Kyllingrett

  • Skrevet: 21.02.2015
  • Klokken: 20:31
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1




Dette er en enkel og grei oppskrift på en fantastisk god gresk kylling med urte- og grønnsakscouscous og tzatziki.

Til 4 personer behøver du følgende ingredienser:

COUSCOUS

  • 300 g. couscous
  • 2 flerfargede paprikaer
  • 1 frisk rød chili
  • 4 vårlør
  • 1/2 bunt frisk dill
  • 200 g. frosne erter
  • 1 liten håndfull svarte oliven
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 40 g. fetaost

KYLLING

  • 2 kyllingbryst uten skinn
  • 1 toppet ts tørket oregano
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 sitron
  • olivenolje

TZATZIKI

  • 1/2 agurk
  • 250 yoghurt naturell/event. lett rømme
  • 1/2 sitron 
  • 1/2 bunt frisk mynte

 

Ha couscous og 2 krus kokende vann i en bolle, tilsett en klype salt og dekk til. 

Nå tar du frem et ark bakepapir og drysser på salt, pepper, oregano, allehånde og finrevet sitronskall på den ene halvdelen. Legg på kyllingbrystene og brett den andre halvdelen over. Så finner du frem kjevlet og banker kyllingen flat, den skal være ca 1 1/2 cm tykk. Varm opp 2 ss olivenolje i stekepannen og legg kyllingen på , snu den etter 3-4 minutter og stek videre på den andre siden til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Er du ikke glad i kylling kan du godt bytte den ut med mørt svine- eller oksekjøtt

Finn frem rivjern og riv agurken på den grove siden. Dryss på en god klype salt og press legg den revne agurken på et kjøkkenpapir. Klem deretter alt vannet ut av agurken over vasken. Ha agurken i en bolle sammen med yoghurten, saften av 1/2 sitron og halvparten av mynten. Bland sammen og la stå. Jeg er glad i hvitløk og tar ofte oppi et hvitløksfedd og to.

Fjern stilken og frøene i paprikaene og chilien og kjør dem med pulskanppen på i food processoren sammen med den rensende vårløken og chillien til alt er finhakket. Fordel denne blandingen over et stort fat eller brett, bruk det du har tilgjengelig.

Fordel så ertene utover fatet (disse har du på forhånd forvellet i kokende vann i noen minutter). Fjern eventuelt steiner fra oliven og del dem i to og legg dem oppå erter med mer. Klem saften av den revne sitronen over (her må du bruke litt skjønn ut i fra hvor fremtredende sitronsmak du ønsker) og ha på extra virgin olivenolje. 

Rist opp couscous med gaffel og dryss den over fatet. Bland godt og smak til. Skjær så den stekte kyllingen opp i strilmer og legg den utover på couscousen. Til slutt smuldrer du fetaost over og serverer med tzasiki. 

Enjoy - enkelt men smaker utrolig godt!

4

Enkel og fantastisk god hverdagsmiddag fra mitt barndoms hjem

  • Skrevet: 03.02.2015
  • Klokken: 21:08
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 4

Jeg lager alltid denne retten i en langpanne med høye kanter.  Mye fordi jeg var opplært til det hjemmefra, men også fordi det av en eller annen merkelig grunn blir oppspist.....he, he!

Ingredienser til 4 personer

  • 8-10 poteter
  • 2 pk. kjøttdeig (kan bruke karbonade deig, men kjøttkakene blir da litt mer tørr i konsistensen)
  • 2 egg
  • salt, pepper, paprika
  • 2 ts. bakepulver for å gi litt luft i kjøttkakene
  • 3-4 gulerøtter
  • 2 middels stor løk
  • 2 stk. kjøttbuljonger og ca 3 dl vann til og mikse buljongen ut i
  • Litt smør

 

Start med å blande kjøtt deigen med egg, krydder og bakepulver, jeg gjør dette for hånd. Sett til side, så det får satt seg.






Sett nå ovnen på 180 grader over og under varme. Deretter fortsetter du med oppskriften.

 Skrell og kutt poteter og løk i skiver, skreller og kutt gulerøtter i staver.




Nå smørrer du smør utover i langpannen. Spre poteter og løk om en annen i formen og til slutt legger du gulerøttene i et rutemønster over potetene.

Nå former du kjøttdeigen til jevne kjøttkaker og legger en i hver rute som er dannet av gulerøttene. Varm så opp vannet, slik at du får blandet ut buljongterningene og du heller  buljongen i langpannen. Ta en ostehøvel og høvle en lite bit smør som du legger på hver kjøttkake.

 



Sett retten inn midt i ovnen og la den steke i ca 20 min., snu kjøttkakene og la de steke ferdig i 30 minutter til. Sjekk med en kniv at potetene er myke i midten.

Serveres slik den er, direkte fra ovnen på bordet. Kraften benyttes som saus, så pass på under veis at den ikke tørker ut, i tilfelle må du tilsette noe mer varmt vann.

Desverre glemte jeg og ta bilde av retten når den var ferdig stekt, så det får bli en annen gang, men jeg kan garantere den smaker fortreffelig.

Enjoy!

4

Røykt blåkveite med sommersalat, nypoteter og pepperrotsmør - servert med asparges

  • Skrevet: 11.01.2015
  • Klokken: 14:03
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 4

Fisk er ofte noe vi bare tilbereder på en heller kjedelig måte. Ved å gjøre litt mer ut av det vil det bli en rett som er absolutt på høyde med en god kjøtt middag. I dag valgte jeg røykt blåkveite, du kan bruke kveite som ikke er røykt, breiflabb eller annen fisk du måtte foretrekke.

Servert med sommersalat, minner det deg på hva vi har i vente, når vi nå har de værste vinter stormene herjende rundt øyrene.

Oppskriften er til 4 personer.

Nypoteter

  • 800 g. nypoteter
  • salt
  • gjerne litt dill

Kutt nypotetene i skiver og kok dem i saltet vann med litt dill til de er møre. Oppbevar under kjøkkenpapir på en lun plass, men s du tilbereder det øvrige.

Sommersalat

  • 2 hjertesalat eller 1 isbergersalat
  • 1 agurk
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ss eple- eller hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • pepper

Bland rammed med eddik, sukker, salt og lit pepper. Riv opp salaten i biter eller kutt den i grove strimler. Skrell agurken og kutt den i tynne skiver. Jeg liker å skrelle den med potetskrelleren etter at skallet er borte, da får du lange fine skiver. Bland salat med agurk inn i rømmesausen rett før servering.

Grønne asparges

  • 12 grønne asparges
  • 1 buljong
  • meierismør
  • meldonsalt

Kok opp vann tilsatt en buljong for å gi god smak. Knekk den harde delen av aspargesen og legg den inn når vannet er kald og la den være i til det får kokt opp. Når de er nesten gjennomkokt, sil av og ha de på en panne sammen med meiri smør, la de surre rundt til alle er dekket med smør. Nå drysser du lett over meldonsalt og de er klar til servering.

Til slutt lager en sausen som er et modifisert sandefjordsmør.

Pepperrotsmør

  • 1 dl fløte
  • 200 g smør
  • 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 1 ts pepperrot, reven
  • 1 ss persille, hakket

Kok inn fløten til halvparten. Kutt smøret i terninger og visp dette inn i fløten. Her må du ta pannen litt av og på varmen, for denne sausen er som bernaisesausen, den skiller seg begynner den å koke. Er du uheldig og den sprekker, kan du ha i litt kaldt vann og vispe kraftig, eventuelt med stavmikser. Smak sausen til med sitronsaft, revet sitronskall, reven pepperrot, salt og pepper. Hell denne sausen over potetene ved servering, sammen med hakket persille.

Kveiten tar du til slutt, da den tar kortest tid. Selv har jeg denne gangen valgt  å bare gi kveiten et kort oppkok og la den trekke til den er gjennomkokt. Bruker du koteletter som ikke er røykt, kan du fint velge og steke dem i en grillpanne og få noen fine grillede koteletter.

Kveite

  • 4 kveitekoteletter á ca 300 g
  • 1 sitron
  • salg og pepper
  • 2 ss god oliven olje

Du kan velge og grille kveiten om det er ønskelig, da salter og peprer du kotelettene og har på oljen. Legg fisken i en godt varm panne og la de grille en 3-4 minutter på hver side. Tilslutt preser du litt sitronsaft over.

Da er det bare å legge opp på tallerken og du har en fantastisk søndagsmiddag. Retten er en inspirasjon fra en kokk fra min hjemkommune Fitjar, som lager mye god fisk, Geir Skeie. Bon Aptetité!




 

0

Stekt røkt sild med makaronigrateng og kolrabistappe

  • Skrevet: 22.11.2014
  • Klokken: 20:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

I dag er ungdomen borte og da ble det mannens favoritt som stod på bordet.

 

Han storkoser seg når han får servert røkt sild som er dyppet i melblanding og stekt på pannen. Denne serveres sammen med makaronigrateng tilsatt en anelse muskatnøtt og kolrabistappe.

 

 




 

Siden dette ble servert tidlig og ikke er noe lørdagskosmåltid, så blir det ostefat med rødvin til kos i kveld. Dersom noen sier de ønsker oppskrift skal jeg gjerne legge den ut, men si i tilfelle i fra, jeg regner ikke med at dette er noe som er av interesse for mine barn, så i første omgang lar jeg være, he, he :o)

 

 

1

18.11.2014

  • Skrevet: 18.11.2014
  • Klokken: 21:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

 

 

Indrefilet av svin, med fløtesaus og grønnsaker.

4 personer

 

Ingredienser:

    • 2 stk indrefileter på ca 500 til 600 g. per stk.
    • Solsikkeolje eller annen nøytral olje
    • ½ frisk chili 
    • 1 dl rødvin
    • 1 ts balsamico
    • 2 dl kraft 
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 sharlotteløk
    • 6 dl. fløte
    • Dijonsennep
    • 1 ts. ripsgele
    • 1 ts. Ketjap Manis (søt sojasaus)
    • 1 stk blomkål
    • Raspet ost til gratinering av blomkål 
    • #-4 storme tomater

 

Start med å smøre inn sennep på indrefileten og legg den i et folie/plastfolie på benken.

Deretter begynner du på sausen, denne kan du gjerne starte med en times tid før steking av kjøtt, da denne trenger å småputre på svak varme lenge.

Saus:

Hakk opp løk, hvitløk og chilli og surr det i litt olje i en kjele, på middels varme til løken er myk. Pass på så ikke hvitløken svir seg. 

Tilsett deretter rødvin, kraft og balsamico å  la dette reduseres til det er ca1 dl igjen. 

Sil så reduksjonen over i en ny kjele og tilsetter deretter fløten. Nå skrur du platen ned og lar sausen stå og småkoke i en times tid, til den blir passelig tykk. Husk å røre ofte, så den ikke festner i botten.

Skulle sausen tykne for mye før den skal serveres, ha i litt kraft. Tilsett gjerne litt sukkerkulør for fargenes skyld.





«Roasted» poteter

Forvarm ovnen til 200 grader, sett inn en form med solsikkeolje, eller annen nøytral olje. Oljen skal dekke bunnen på formen eller stekebrettet. Det kommer an på hvor mange poteter man skal ha, hva slags form man bruker, men de trenger litt plass.

Skrell potetene. Bruk poteter som er noenlunde jevnstore, og ikke for store, og nypoteter passer ikke, de knuses for fort!!!

Kok potetene i 9-10 minutter, hell av vannet og rist kjelen med lokk, slik at potetene får en "fluffy" overflate. Ta ut formen med den varme oljen, ha potetene forsiktig oppi, da oljen er varm! Strø over maldonsalt, snu litt rundt, slik at alle potetene får olje på alle sidene.

Inn i ovnen igjen, ca 45 min, snu og vend på dem underveis. 

De skal bli lyse brune og krispy på utsiden, og myke som mos inni.





Indrefileten krydres med salt og nykvernet pepper, stekes i panna på forholdsvis høy temperatur, på alle sidene. For å få en steke overflate og tette porene i kjøttet, slik at saften forblir inni fileten.

Ha fileten filetene over i en ildfast form, og inn i ovnen, sammen med potetene i ca 20-40 min. alt etter hvordan du liker fileten. Når det er svin liker jeg den godt stek og steker den derfor ofte i 40 minutter, vil du ha den rosa inni, men ikke blodig, la den stå i ca 20 minutter. Hvis du steker mange samtidig tar det litt lenger tid.

Ta filetene ut og dekk de med folie når de er klare, la de stå å hvile til potetene er ferdige, slik at kraften får satt seg, før du begynner å skjære i de.

Serveres med «rostead» poteter, saus og de grønnsaker du måtte ønske.  Her har jeg kokt opp blomkål og deretter drysset over ost og gratinert de på høy varme i ovnen. Sammen med blomkålen har jeg hatt tomater som jeg deler i to, drysser over de krydder du liker og dekker de med et tykt lag ost og lar de også gratinere.

Dette smaker aldeles fortreffelig, så selv om det tar litt tid er det vel verdt det.

«Oppskriften er etter inspirasjon fra bloggen til Annsenze»

 







 

 

 

 

0

Lovet oppskrift på den herlige pasta carbonara som vi hadde i går og den kommer her!

  • Skrevet: 12.07.2014
  • Klokken: 21:19
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

I går fikk jeg så lyst på pasta tagliatelle og da er pasta carbonara en pastaklassiker som aldri slår feil. Til fire personer behøver du følgende (alltid greit og gjøre alt klart i forkant slik at når du setter i gang så er det bare å steke og steke, før du kan ta med deg hele gryten og sette deg til bords sammen med de andre).



  • 2 små løk, finhakket
  • 250-300 gr. bacon, i biter
  • 3 eggeplommer, sammenvispet
  • 2-2,5 dl kremfløte eller dersom du ønsker en letter versjon kan du bytte ut fløte med hvit vin, selv om jeg foretrekker fløte i carbonaraen
  • 100 til 150 g. parmesan, alt etter hvor kraftig smak du ønsker
  • maldonsalt
  • kvernet sort pepper
  • persille, finhakket
  • pasta tagliatelle, tilberedt etter anvisningen (her kan du selvfølgelig benytte vanlig spaghetti om du foretrekker det). 

 

Fres bacon til den er passelig stekt, da tilsetter du løken og la den frese med til den er blank og myk. Rør sammen eggeplommer, fløte og parmesan. 

Når pasta er kokt rører du raskt inn fløteblandingen, deretter tilsetter du løk og bacon, og smaker til med salt og pepper.

 

Enjoy en fantastisk herlig pastarett, som vi koser oss med titt og ofte her i huset. Utrolig enkelt og god og servere på varme sommerdager slik vi har for tiden.

 




 

Ønsker alle en fortsatt god sommer :-)

 

 

 

Bon Apetité og riktig god Sommer !!

0

Pasta tagliatelle med Kylling og Parmaskinke

  • Skrevet: 30.05.2014
  • Klokken: 21:40
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0
Følgende ble vår middag i dag, til dessert hadde vi jordbær servert med is, enkelt og greit.

 

 

 

 

 

( Bilder og inspirasjon hentet fra MariannMat)

 

Til fire personer behøver du:

  • 3 kyllingfileter i biter
  • 4 fedd hvitløk
  • saften fra 1/2 sitron
  • 40 g. pinjekjærner
  • 6 skiver parmaskinke (1 pk à 70 g.)
  • 500 g tagliatelle
  • 2 ss olivenolje
  • 50 g meierismør
  • 1 dl matfløte
  • 60 g finrevet vellagret parmesan
  • sort pepper
  • 1 stor neve frisk basilikum

Kutt kyllingfiletene i små biter og mariner i presset hvitløk og sitronsaft i ca 15 minutter. Stek kyllingen i en panne i litt olje.  Når kyllingen er ferdigstekt tilsetter du pinjekjærnene og rører litt rundt slik at de blir litt brune. Rør inn grovhakket parmaskinke, kvern over litt sort pepper og sett til side.

Kok opp pastaen etter anvisning på pakken. Hvis du har laget pasta selv eller har fersk pasta kan du beregne ca. 4 minutter koketid. Hell av vannet og rør inn smør og parmesan til det har smeltet. Rør inn matfløte. Bland inn kyllingblandingen og grovrevet basilikumblader og bland godt.

 

 

Bland til slutt alt sammen og server sammen med litt ekstra parmesanost og foccacia brød.

Bon Appétit!

0

I kveld ble det helt Gresk

  • Skrevet: 30.11.2013
  • Klokken: 19:47
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

I dag fikk jeg inspirasjon til middag fra Facebook  siden til Linda Johansen. Der ble det anbefalt fylt paprika med salat og jeg laget noe ekstra og tok med gresk Yiaourti Yoghurt.

Ingredienser:

Paprika:

  • 6 store røde paprika som står støtt og er god til å fylle i
  • ca. 600 g. kjøttdeig (jeg benyttet karbonadedeit)
  • 2 dl. olje
  • 1 løk
  • et glass tomatpurè 
  • 1 dl ris
  • en god del finhakket kruspersille, 1 dl
  • 1 ss finhakket myne (kan sløyfes)
  • salt/pepper
  • Har du litt ost, selleristang eller annet du vil smakstilsette med, hakk det fint og tilsett.

Yiaourti til 4-6 personer

  • 1 hviløksfedd, knust
  • 1 ss olivenolje
  • 250 g gresk yoghurt
  • 60 g. vanlig yoghurt
  • paprikapulver
  • 1 ts tørket mynte

Sett ovnen på 175 grader.

Start med Ylaourti i forhold til å knuse hvitløksfedd og la det stå i oljen i 30 minutter mens du lager paprika. 

Paprika:

Stek kjøttdeigen, tilsett olje og løk, samt tomatpuré og ris (eventuelt andre grønnsaker du har lyst på), la det putre i 10 til 15 minutter. Til slutt tilsetter du kruspersille og mynte, salt og pepper.

Når det er ferdig stekt ha det i en sil og la kraften renne ned i en gryte. 

Skjær stilken av paprika og rens den innvendig. Ha i kjøttfyllet og slå kraften over den enkelte paprika. Her tok jeg også på osten, det anbefaler jeg ikke, da osten smelter og blir litt for brun. La den steke først i en halv time til en time og ta så på osten når den steker den siste halvtimen. Du steker alt etter hvor god tid du har. Dess lengre du steker dess mer sødme får du i paprikaen, vi var svolten så vi lot de steke i en time, de anbefalte og steke i en og en halv time og det kan nok være verdt og vente og da ta på osten etter en time steking.

Mens paprikaen er i ovenen lager du Yiaourti

Jeg hadde ikke vanlig yoghurt og brukte derfor bare gresk youghurt. Ha yoghurten i en bolle, tilsett akkurat nok vanlig yoghurt til at den greske yoghurten tynnes litt ut. Tilsett paprika og mynte og ha til slutt i olivenoljen. Smak til med salt og pepper og bland godt. La det stå kjølig til det øvrige er klart.

Salat:

Hakk det du måtte ha tilgjengelig, eller kjøp ferdig blanding i butikken. Jeg heller over litt olivenolje med basilikum fra Olivero (fantastisk god) og litt blasmikoeddik. Her tar du det det du har, jeg benyttet en med fiken smak, den er litt søt i smaket og fin sammen med balsamikoen :)

Enjoy et enkelt men godt måltid. Du kan jo krydre innholdet nett som du måtte ønske, med taco krydder, tikka masala krydder eller hva du enn måtte ønske, her slipper du smaksløker og fantasi fri :)

 

Bon Apetitè !

 

1

Lørdagens middag ble Jamie Olivers kyllingspidd med fantastisk sataysaus og brennende nudelsalat

  • Skrevet: 23.11.2013
  • Klokken: 21:32
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

SATAY KYLLING

 

Dette er en rett som har så utrolig gode smaker og som vi gjerne spiser om og om igjen. Du vil ikke angre på og forsøke denne, selv om det kan virke som en merkelig sammenblanding så harmonerer smakene bare så utrolig god sammen.

 

Satay

  • 1/2 liten bunt frisk koriande
  • 1 frisk rød chili
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 toppende spiseskjeer grovt peanøttsmør
  • soyasaus
  • et bit frisk ingefær, ca 2 cm
  • 2 lime

Kylling

  • 4 kyllingbryst 
  • flytende honning til å ringle over, jeg brukte akasie honning på flaske

Nudler

  • 250 g. eggnudler (til 4 personer benytter jeg en hel pakke)
  • 100 g. usaltede cashewnøtter
  • 1/2 middels stor rødløk
  • 1 frisk rød chili
  • en liten bunt frisk koriander
  • 1-2 ss soyasaus
  • 1 lime
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ts flytende honning

 

Gjør klar alle ingredienser og utstyr. Sett stekeovnsgrillen på full styrke. Legg 4 trespiss i bløt i et fat med kaldt vann (hvis de flyter, legger du på en tallerken til å holde de nede med). Ta frem hurtigmikseren med standard kniv i.

Satay

Legg koriander med stilker og alt i food processoren sammen med chilien, renset hvitløk, 3 toppede ss peanøttsmør og en klunk soyasaus. Rens  og grovhakk ingefæren og ha den i. Riv i skallet på begge limefruktene og press i saften av en av dem. Ha i et par skvetter vann og kjør til en kremet konsistens.




Nudler

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Sil av og skyll dem deretter i kaldt vann, sett til sides. 

Rens den halve rødløken og legg den i food processoren med chilien og stilkene fra korianderbunten. Tilsett 1-2 ss soyasaus og et par klnk med ekstra virgin olivenolje. Press saften av 1 lime, rør til 1 ts av hver av sesamolje og fiskesaus. Bland godt, smak til med krydder. 




Cashewnøtter

Hakk nøtter i en morter eller i en pose som du slår på med kjevle. 

 

Sett en stekepanne på platen og skru opp på høy varme, la nøttene bli gyldne og surr over 1 ts. flytende honning. Når alt er blitt mørkt gyldent brunt, ta det over i en bolle og sett til avkjøling.




Kylling

Kutt kyllingen i biter og tre dem på trepinnene. Deretter klemmer du dem inn i satayen, her foretrekker jeg og bruke hendene for å få det godt gnidd inn. Legg dem så i en smurt form og dryss meldonsalt over, samt ringle litt honning.

Sett dem inn i forvarmet oven, så høy temperatur som ovnen gan gi (250 g.varmluft) og la de stå i 10 minutter. Vend de, ringle over honning og stek i ytterligere 10 minutter. Har du grill, sett gjerne på grillen de siste 5 minutter.

De siste ti minutter spydene steker, freser du nudlene varme i litt olje, deretter tilsetter du krydderblandingen som du laget i foodprocessoren tidligere og til slutt drysser du over og røre inn kashew nøttene som du har brunet.




 

Da gjenstår bare og si

 

BON APETITÉ!!!

 




 

 


0

Båndspagetti med biffstrimler, spinat, soltørkede tometer, hvitløkschips og fetaost

  • Skrevet: 02.11.2013
  • Klokken: 19:44
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Med inspisrasjon fra Trines Matblogg laget jeg i dag en egen variasjon av hennes herlige vegetar pastarett. Måtte ha det enkelt når vi har fått Luca Evander på 4,5 mnd. i besøk. 

Smaken er alikevel utsøkt og noe du fint kan finne på de beste restauranter.




 

4 personer

  • 1/2 dl. god olivenolje
  • 1 kinesisk hvitløk (eller vanlig, men ta da gjerne 2) kuttet i tynne skiver på langs
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 10 soltørkede tomater i olje
  • 250 spinat renset og vasket
  • maldonsalt 
  • nykvernet pepper 
  • 100 g fetaost

 

Jeg har helt sluttet å benytte ferdigpasta og gått over til den tørre, som har så utrolig mye bedre smak. Bruker det som er tilgjengelig, men denne lørdagen fikk jeg ta i denne "fettuccine" som jeg syntest var utrolig smaksrik og god.




Start med og forberede alt, rens og kutt hvitløk i fine tynn skiver og rødløk i tynne ringer.

Sett vann til pastaen på kok med en buljongterning oppi og litt olje. Når det koker har du i pastaen og koker den etter anvsiningen på pakke.

I mens steker du hvitløken i ca 4 min på middels varme, ta de av pannen og la de renne av på et kjøkkenpapir.

Fres så biffstrimlene i hvitløkssmøret og krydre med salt og pepper. Legg de til side og fortsett med og steke rødløken blank og myk. Tilsett så soltørketde tomater og spinatet og rør det hele godt sammen. La det stå og steke til spinaten faller sammen. Krydre med salt og pepeper etter smak.

Sil av pastaen og rør den sammen med grønnsakene i stekepannen og tilsett de stekte biff strimlene. Nå strør du fetaosten over, bruk gjerne den som er i olje sammen med soltørka tomater og så heller du det resterende av oljen over pastaen. Har du ikke det, så tilsetter du litt god olivenolje.

 




 

Klar til servering og det har ikke tatt med enn ca 20 min.

Smakfullt og godt, ENJOY!

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Utrolig god hjemmelaget frittert svinekjøt i sur søt saus

  • Skrevet: 02.08.2013
  • Klokken: 08:29
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

Jeg har alltid vært glad i svin i søt sur saus, slik som du får på Kinarestaurant. Imidlertid blir det ikke det samme med onke Bens glass.

Så jeg har lett etter en god oppskrift og for mange år siden kom jeg over en som jeg virkelig syns er god og som er laget fra bunnen av. Det tar litt tid, men de gangene jeg tar meg tiden, blir det alltid satt pris på av de som i etterkant får nyte den deilige retten. Det er lurt å kutte opp alt i forkant, slik at når du starter har du alt klart.

Denne laget jeg til min "svigersønn" sin 20 års dag, da han også elsker denne retten, og faktisk ble den godkjent av han også.

 

Her er oppskriften til 4 personer, pga denne er elsket her hos meg, lager jeg alltid dobbel porsjon. Ønsker du kan nok rettet tilberedes med kylling kjøtt i stede for svin:


  • 1/2 ts salt
  • 350 g svinestrimler, eller svinemørbrad skåret i svært små biter
  • 2 egg lettpiskede
  • 4 ss maisenna
  • olje til frityrsteking
  • 1 middels stor gulrot, i løvtynne skiver, her benytter jeg ostehøvel
  • 1 middels stor løk, i fine båter
  • 160 g. hakket ananas, her kan du bruke frisk om du har, eller gjør som jeg og bruk fra boks
  • 1/2 middels stor, rød paprika, i små biter
  • 1/2 middels stor, grønn paprika, i små biter
  • 1 selleristilk, i skiver 
  • 75 g søtsyltede, kinesiske grønnsaker, grovhakkede. Jeg bor slik til at det er ikke alltid jeg har tilgang til slike ingredienser, da tar jeg 75 g. av onkel bens sursøte grønnsaker.
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss tomatpuré 
  • 2 ss sukker
  • 2 ss appelsinsaft
  • 2 ts ekstra maisenna, blandet med 1 ss vann

 

Først friterer du kjøttet. Gni kjøttet med salt, dupp kjøttbiten i egg og rull den i masenna. Varm opp oljen i en wok til middels temperatur og stek 4 kjøttbiter i ca 3 minutter eller til de er gyllenbrune. Ta opp kjøttet med en hullsleiv og la det dryppe av seg på kjøkkenpapir. Gjenta med resten av kjøttet. Har du en frityrgryte kan du nok fint benytte den til denne jobben.

Etter du har dekket kjøttet med maisenna må det stekes umiddelbart, ellers blir det klebrig.

 



 

Hell ut alt unntatt 1 ss olje i woken, varm den opp igjen og røreste gulrot, løk og ananas i 2 miutter eller til gulrot er så vidt mør. Nøye og følge tiden her, i starten når jeg laget denne rette benyttet jeg stoppeklokke. Dette fordi det er viktig å få grønnsakene i akurat passe konsistens. 

 

 



 

Tilsett paprika, selleri og syltede grønnsaker og stek i 2 minutter til. Som det fremgår av bildet har jeg hakket grønnsakene i forkant, og hatt dem i skåler ut fra hva som skal stekes samtidig.

Bland eddik, soyasaus, tomatpuré, sukker og appelsinsaft i en liten bolle og rør i masenna-bladingen. hell sause over grønnsakene og rør til blandingen koker og tykner.

 



Rett før servering legger du så kjøttet i og rører godt for å dekke det med sus. Arranger det deretter på et fat og serveres straks for å beholde det krispye i det frityrstekte kjøttet.

 

 

 

 

Arranger det deretter på et fat og serveres straks for å beholde det krispye i det frityrstekte kjøttet.

 

 

 

BON APETITÈ

 





0

Enkel oksegryte med hjemmelaget potetmos og tyttebær syltetøy

  • Skrevet: 25.04.2013
  • Klokken: 20:52
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Med eksamen som nærmer seg, blir det mye enkel, men hjemmelaget middag for tiden. Dette er jo en god gammel klassiker som de fleste liker og hvor en kan benytte de grønnsaker en har i hus.




 

Ingredienser:

  • Oksekjøtt, mengde ut fra antall personer du skal server
  • De grønnsaker du har tilgjengelig, jeg liker de med litt smak, selleri, paprika, gullerot, paprika osv.
  • Poteter
  • Persillerot

Kutt opp kjøttet i fine terninger og brun det fort i pannen. Ha de over i gryten og fyll på med vann slik at det dekker kjøttet. Dess lengre kjøttet får koke, dess møyrere blir det. Når det er ca 45 min igjen til servering (jeg ville gjerne latt det koke en time i forkant, men det kan du smake deg til), så tilsetter du grønnsaker og lar det koke videre. Krydre med salt og pepper. Ønsker du en noe tykkere saus, lag gjerne en jevning av mel eller maizenna blandet ut i litt van og spe til du finner sausen passelig tykk, men nå må du i tilfelle la det stå og trekke i ca 5 min lenger for å få bort melsmaken.




Mens kjøttet har kokt, har du skrellet potetene og persillerotet og kuttet det opp i små biter. Nå lar du det bli dekket av vann og koker til de er møyre, ca. 20-30 min.

Nå siler du vannet fra og tilsetter godt smør, salt og pepper og moser det godt, tilpass deretter til passe tykkelse ved og tilsette litt fløte eller melk.

Selv liker jeg også hjemmelaget tyttebærsyltetøy, så når en får kjøpt ferske tyttebær i butikken sørger jeg alltid for og kjøpe og fryse ned i passelige porsjonsposer og tar de opp og lager syltetøy med jevne mellomrom. 




Enjoy en enkelt middag som står og putrer selv, mens du kan gjøre annet samtidig som maten gjør seg ferdig!

0

Spaghetti Bolognese

  • Skrevet: 27.03.2013
  • Klokken: 17:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

I dag ble det en enkel men smakfull og god middag. Bolognessaus servert med fersk fullkorn bredbånds pasta og parmesan ost.

 





Bolognesesaus er en italiensk klassiker, som finnes i utallige varianter, denne varianten kan måle seg med de beste mener nå jeg.

Når du først er i gang kan det være lurt å lage opp en real dose med Bolognesesaus og fryse ned det som blir til overs, slik at du har noen middager på lur. For ikke nok med at denne er fantastisk som pastasaus, den kan  i tillegg brukes som både pizzasaus og lasagnesaus. 

Til 4 trenger du omtrent:

Bolognesesaus

  • 600 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 100 gram bacon som kuttes i små biter
  • 1 løk, finhakket
  • 2 gulrøtter, i små finkuttede terninger
  • 2 stilker stangselleri, i terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakkede (her benyttet jeg 3 bokser dersom jeg kutter tilsetning av vin. Varierer med hvilke tomater, noen ganger benytter jeg cherry tomater osv.)
  • 5-6 soltørkede tomater, i biter
  • 1 buljongterning (oksekraft) eller 1,5-2 ss kalve- eller oksefond
  • 1 dl hvitvin eller rødvin (kan unnlates)
  • 2 laurbærblad
  • timian, frisk eller tørket
  • oregano, frisk eller tørket
  • smak til med salt og pepper

 

Ha olje i en gryte og fres bacon, løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri et par minutter. Tilsett hermetiske tomater, soltørkede tomater, krydderurter, hvitvin og buljongterning/fond.

Mens grønnsaksblandingen står og putrer steker du kjøttet i en stekepanne og har oppi gryta.




Bolognese blir best om den får stå og putre lenge, en times tid, eller enda mere ? under lokk. Da kan det være at du underveis må spe sausen med ca 2-3 dl vann/kraft. Lager du dette i store porsjoner og fryser ned, vil du svært raskt kunne diske opp med den deiligste Spaghetti Bolognes på en hverdag etter jobb! Du tar bare posen med ferdig kokt saus ut av fryseren før du drar på jobb og så er det bare tre minutter og koke fersk pasta, mens sausen varmes i en gryte, hvem sier du ikke kan ha god hjemmelaget middag på en hverdag. Det er bare å planlegge og ferdigstille i helgen, så kan du på kort tid trylle frem mye godt, selv en dag du er trett og sliten etter en tøff dag på jobb :)

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Anrett pastaen på en tallerken og ha bolognesesausen over. Dryss over parmesan ost, friske krydderurter om du har det og om du ønsker rist noe pinjekjerner og strø over til slutt.




Bon Apetitè!

0

I dag måtte romertopfen frem igjen da jeg skulle lage oksestek med tilbehør

  • Skrevet: 17.03.2013
  • Klokken: 21:35
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Romertopf er en anvedenlig sak, som en kan lage alt fra brød til diverse gryter i. I dag har jeg laget oksestek med en herlig kraftsaus




 

Start med å legge romertopfen i vann, la den ligge der i et par timer, slik at keramikken får trukket inn godt med vann. Da unngår du at den sprikker under steking og den gjør maten du tilbereder utrolig saftig og god.

Ingredienser:

  • en oksestek som du bruner i smør i stekepannen

Legg steken i romertopfen og tilsett så de grønnsaker du måtte like og har i hus, i dag benyttet jeg

  • 3 rødløk
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • en rød paprika
  • 4 gulerøtter 

Kutt grønnsakene og legg de rundt steken. Deretter koker du ut stekepannen du brunet steken i og slår vannet over i romertopfen, jeg lar det dekke grønnsakene og tilsetter en kjøtt buljong og en grønnsaksbuljong. 

Legg på lokket og la gryten stå midt  i ovnen på over og undervarme, 180 grader, i vel 3 timer alt etter størrelsen på steken. Når jeg ser at steken er ferdig (bruker et steketerometer), slår jeg kraften over i en beholder, legger grønnsaker tilbake i romertopfen og setter den inn i ovnen igjen. Da på ca 100 grader. 

 

Nå tilbereder jeg sausen:




  • litt smør og hvetemel brunes lett, jeg tilsetter litt negro sukkerkulør dersom jeg ikke tar meg tiden til å brune sausen helt. Deretter tilsettes kraften og la sausen stå og småkoke. 

Jeg er så heldig at jeg har to stekeovner, så samtidig som steken står i ovenen har jeg skrellet og kuttet potene mest helt gjennom i skiver, deretter legger jeg de i en form og strimler over litt olivenolje med balsamico, så drysser jeg på de krydder jeg liker og litt salt. Setter de midt i ovnen på 200 grader til de er fint brune, ca. 45 minutter, smaker litt chips på toppen, jummy, bare så utrolig godt. Jeg beregner to poteter per person og en ekstra om noen skulle ville ha litt mer.




Detter blir en middag som er utrolig enkel og lage og steken blir så møyr den bortimot ramler fra hverandre........

For ikke å snakke om grønnsakene som har trukket til seg herlig kraft fra kjøttet.

 

Dette anbefales at du prøver, det er enkelt og utrolig godt! Til dessert har jeg latt meg inspirere av en dame som har mangt godt på menyen, nemlig Nigella Lawson, og har laget hennes lune bjørnebær med et karamelisert lokk. Du finner oppskriften med bilder under desserter, alt forsvant, så det må jo bare bekrefte det samme som jeg syntes, det var også bare helt utrolig enkelt og godt!

 

Enjoy :)

 




 

 

 

2

Enkel og utrolig god risotto

  • Skrevet: 21.11.2012
  • Klokken: 21:20
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 2
Dette er en meget enkel rett og lage, for ikke å snakke om de gode smakene du få i denne retten. Jeg er glad i sellerirot og bruker nok litt mer enn en liten bit, men det er etter smak og behag. Selv benytter jeg hurtigmikser sin rivjernfunksjon når jeg tilbereder grønnsakene.



Ingredienser til 4-5 personer:
  • 800 g. kjøtdeig
  • 3 ss margarin
  • 2 dl vann
  • 2 gulerøtter
  • 1 bit kålrot
  • 1 bit sellerirot
  • 1 pk dypryste erter
  • 4 dl langkornet ris
  • salt, pepper og buljon.

Gjør klart alle grønnsaker, dvs. riv de på et grovt rivjern. Kok risen, ikke lenger enn max 10 min. slik at den er kornet og ikke klebrig.

Smelt smør og stek kjøttdeigen. 




Derett tilsetter du de revne grønnsakene og lar de frese med. Rør ut buljon i vann, her må du se hvor mye fukt kjøttdeigen har gitt fra seg, slik at det ikke bir for funktig. Smak så til med salt og pepper.

Tilsett erter og la de bli gjennomvarme og helt til slutt tilsetter du risen.

Klart til servering, enjoy :o)

(Har desverre ikke bilde av retten når den ble servert, det glemte jeg. Skal ta et bilde og legge ut på et senere tidspunkt)

4

Indrefilèt servert med hasselback poteter, peppersaus, asparges frest med pinjekjerner og hvitløk samt sauterte grønnsaker

  • Skrevet: 03.11.2012
  • Klokken: 21:04
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 4

 


 

  

Ingredienser (3-4 personer):

  • 4 store poteter
  • 4 indrefilèter
  • 1 pk grønn asparges
  • 12 cherry tomater
  • 1 pk sukkererter
  • 1 rødløk
  • 1 ss pepperkorn (tilpass etter smak)
  • 1 kalv fond el annen fond
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche
  • 1 ss hvetemel (kan unnlates, tilsettes om du ønsker en tykkere saus)
  • Pinjekjerner
  • Hvitløk
  • Salt og pepper

 

------------------------------------------------


Start med å sette ovnen på over og undervarme, 200 gr. Deretter skreller du potetene og skjær dem i skiver, men kutt ikke helt gjennom, la de henge sammen. Smelt 3 til 4 ss smør som du smakstilsetter med krydder og et par hvitløksfedd.

Hell smøret over potetene og la det renne ned i sprekkene. Sett potetene i ovnen og la de stå i ca. 1 time.

Legg ut filètene til «lufting» på et fat.

Start med å klargjøre grønnsakene, dvs. kutt opp grønnsakene som skal være med i de sauterte grønnsaker, forvell asparges og sil av.



Sett dette til sides og fortsett med peppersausen.

Peppersaus:

  • 1 ss pepperkorn, gjerne en blanding av hvite, røde, grønne og sorte
  • 5 ss konjakk (kan unnlates om du ønsker)
  • 1 dl fløte
  • 1 ss creme fraiche 
  • 3 dl kraft eller buljong (jeg benyttet kalvefond)

 

Knus ca halvparten av pepperkornene og la de øvrige være hele, stek de på stekepannen til du får en herlig pepperduft, da tilsetter du konjakk og skrur platen opp på sterk varme. La konjakken koke i ca 1 minutt, deretter tilsetter du kraft og la det koke til sausen har redusert seg til ca ¼ del, ca 5. min. Nå tilsetter du fløte og creme fraiche og lar det koke videre til sausen tykner, ca 10 min. Finner du fortsatt sausen litt tynn, rister du 1 ss hvetemel sammen med litt vann og tilsetter til passe konsistens. 

 

 




 

Asparges:

Varm stekepannen og stek pinjekjerner i tørr stekepannen, tilsett så smør og hvitløk og la det frese en stund. Nå tilsetter du de forvellede aparges og lar de steke til de får trukket til seg smak av pinjekjerner og hvitløk. Til slutt drysser du på litt fingersalt (bruk vanlig salt om du ikke har fingersalt).

Indrefilèt:

Smelt smør i pannen og varm den opp til smøret er nøttebrunt. Legg på filèten og la den steke til den begynner og svette, tok ca 5 min. med den tykkelsen jeg hadde på mitt kjøtt. Vend om og skru ned varmen, la filèten steke ca 4 min. på den andre siden. Ved en tykk biff, vil kjøttet nå ha en mørk kjerne og smelte på tungen :o)




Samtidig som du steker biffen, freser du grønnsakene i smør, slik at når du er ferdig med dette har det gått 1 time, dvs. poteter, saus, kjøtt og grønnsaker er nå klar til servering.

Sauterte grønnsaker:

  • 2 ss smør til steking
  • 1 pakke sukkererter á 125 g
  • 1 rødløk
  • 8 cherry tomater
  • 1 ts salt

 




 

 

Vòila det perfekte måltid en lørdag kveld, ferdig på 1 time, bon apetitè 

 






 

0

Marinert indrefilet av okse, servert med soppsaus, potetpure, smørdampa asparges og gulrøtter, samt en smakfull pastinakkpure.

  • Skrevet: 22.09.2012
  • Klokken: 21:14
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Vi hadde besøk av gode venner. Da serverte jeg blåskjellsuppe med brytebrød som forrett, indrefilet med tilbehør som hovedrett og panacotta med bringebærsaus som dessert.

 

Indrefileten 

1 indrefilet på 1,2 kg.

Helstek fileten på alle sider i smør, knust hvitløk og en kvast frisk timian. Krydre med salt og pepper og stek den videre i stekeovnen ved 160 grader til kjernetemperaturen er ca 65 grader. La fileten hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp i passe biter.

Potetpure

  • ca 1 kg potet
  • hvitløk
  • 2-3 ss smør
  • 1/2-1 dl fløte
  • 1 egg, sammenvispet
  • salt og pepper

sukker

Kok potetene og et par fedd finhakket hvitløk i usaltet vann til potetene er møre. Hell av vannet og mos potetene. Smak til med smør, fløte, salt og pepper. Rør til slutt inn et sammenvispet egg. Mosen skal være ganske fast. Mosen kan serveres som den er, eller du kan ha den i porsjonsformer slik jeg hadde denne gangen. Rett før servering strør du et tynt lag med sukker over, før du steker den noen minutter i ovnen ved ca 225 grader, til mosen blir litt brun på toppen.

 

Soppsaus:

300 g sjampinjong

1 ½ sjalottløk

1 ½ ts smør

1 ½ ts olivenolje

¾ ts salt

¾ ts pepper

3 dl kjøttbuljong eller kraft

1 ½ dl kremfløte

1 ½ ss lettrømme

 

Fremgangsmåte:

Del sjampinjongene i fire og brun dem i panna med smør og olje, sammen med finhakket sjalottløk.

Smak til med salt og pepper.

Tilsett buljong/kraft og fløte, kok inn til du får en saus med passe tykk og fin konsistens.




Pastinakkpure:

3-4 pastinakker

1 ss meierismør

Litt fløte

 

Skrell og kok pastinakkene møre, deretter moser du dem sammen med meierismør, litt fløte og smaker til med salt og pepper. Fløte tilpasses til pureen har en passelig konsistens.

 

Da er det bare og anrette på tallerkenen og servere med en herlig rødvin.

Bon Apetitè 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Wok med kylling, grønnsaker og ingefærsus.

  • Skrevet: 18.08.2012
  • Klokken: 18:25
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 3

Denne lørdagen ønsket jeg meg noe enkelt og godt og da ble det wok, med stekte nudler som tilbehør. (Oppskrift på nudlene finner du på bloggen under tilbehør).

Hadde før en meget god wok panne, men når jeg kjøpte meg induksjon ovn kunne jeg ikke bruke denne lenger, så i etterkant har jeg benyttet meg av en stekepanne med høye kanter.

Det som er så kjekt med wok at du finner inspirasjon i de grønnsakene du har i grønnsaksskuffen. Jeg brukte kyllingkjøtt men du kan fint bruke svinestrimler også. Ønsker du en enklere variant, koker du bare ris og serverer attåt, denne gangen valgte jeg å bruke stekte nudler.

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 kyllingfileter skåret i fine strimler
  • 1 liten rød paprika, i strimler
  • 1 liten gul paprika, i strimler
  • 1/2 squash
  • 1 løk
  • 3-4 vårløk, i skiver
  • en neve med sukker erter


 

Ingefærsaus: (det som jeg har i den lille skålen ved siden av kjøttet)

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss sweet chilisaus
  • 1 ss oystersauce
  • 2 ts revet ingefær
  • 1/2 lime, saften (smak til)

Rør sammen ingrediensene til ingefærsausen, smak til med limesaft. La sausen stå og trekke i minst 10 minutter og sil den gjennom en tesil før servering. Ønsker du en sterkere og mer kraftig saus, koker du den i ca 5 min. og siler av.

Woken blir best om grønnsakene stekes på høy varme slik at de beholder noe av ?spensten? sin. Kjøttet bør skjæres i noenlunde like store biter slik at du får et jevnt resultat. Når du skal woke er det lurt å kutte opp alt på forhånd, for det går fort unna når du først kommer i gang.

Kunsten når du woker er at du stopper i tide, ellers blir grønnsakene seige og bløte.

Begynn med kjøttet og stek det i litt nøytral olje på sterk varme. Stekes et par minutter, til kjøttet tar litt farge. Legg til side. Stek så halvparten av grønnsakene og deretter resten. Ha grønnsaker og kjøtt tilbake i stekepannen og fordel den silte ingefærsausen over. Varm opp og server umiddelbart, med nudler eller ris.

 




 

0

Burritos med tomatsalsa og guacamole

  • Skrevet: 11.08.2012
  • Klokken: 20:59
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Det er fredag og normalt sett har vi da taco. Ble litt lei av taco hver fredag og fikk lyst og lage en ny vri, det endte opp i burritos på menyen. Burritos er mat du kan forberede på forhånd og gratinere rett før servering. Hva du serverer som tilbehør er opp til hva du føler for, selv serverte jeg dem i dag med grønn salat, guacamole og tomatsalsa. Til 4 personer passer det med følgende:

  • 800 gr. karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 2-3ts hjemmelaget tacokrydder (se annet sted påbloggen for oppskrift).
  • 2løk, i små terninger
  • 2 grønn paprika, i små terninger
  • 2 boks hermetiske hakkede tomater, avsilt
  • 1 boks røde bønner
  • rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • ca 1/2 lime, presset
  • frisk koriander, finhakket
  • 8 tortilla lefser
  • litt revet ost
  • salat
  • tomatsalsa
  • eventuelt litt rømme

 

Stek kjøttet raskt i smør og smuldre det gjerne med en gaffel. Tilsett noe av krydderblandingen underveis. Ha kjøttdeigen i en bolle eller lignende.

Stek løk og paprika til løken blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk etter smak og behag. Sil av tomatjuicen i de hermetiske tomatene og ta vare på juicen. Tilsett de hakkede tomatene, bønnene og kjøttdeigen og spe med litt av tomatjuicen. La kjøttsausen putre et par minutter og smak til med limesaft, koriander og eventuelt mer tacokrydder. Det er vanskelig å angi eksakte mengder på krydderblandingen da de kan ha ulik styrke alt etter hva slags krydder du har benyttet i blandingen din, samt at en jo har ulike preferanser i forhold til hvor sterk vi ønsker at maten skal være.

Fordel kjøttsausen på tortillalefsene, rull sammen og legg de med skjøten ned i et smurt ildfast fat. Fordel litt revet ost over og stek ved 200 grader i ca 15-20 minutter til tortillalefsene er gyldne.




Mens burritoen gratineres lager du guacamole:

  • 1 moden avocado
  • saften av 1/4-1/2 lime
  • 2 ts finhakket rød chili
  • frisk koriander, finhakket
  • salt og hvit pepper
  • 1 ss creme fraiche eller rømme

 

Del avocadoen i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avocadoen med en gaffel og press over limesaften. Tilsett chili, hvitløk og smak til med salt, pepper, koriander, creme fraiche og eventuelt mer limesaft. Tomatterningene tilsettes til slutt og vendes forsiktig inn.

Avocadoen i guacamolen blir brun dersom den står litt. Det er derfor viktig å tilsette limesaft (eller sitronsaft) for å forhindre dette. Det samme gjør også  avocadosteinen, så la gjerne den ligge oppi den ferdige guacamolen frem til servering.




Server burritos sammen med hjemmelaget tomatsalsa, salat, guacamole, rømme og en limebåt eller to.



Utrolig godt - Enjoy  :o)

0

Kjøttboller med ratatouille og pasta

  • Skrevet: 18.07.2012
  • Klokken: 23:18
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Pasta med noe attåt er herlig enkel og god sommermat. Til fire voksne behøver du følgende ingredienser:

 

Kjøttboller

  • 400 gram karbonadedeig
  • 1 egg
  • 2 ss strøkavring
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • litt rød chili, finhakket
  • 1/2-3/4 ts salt
  • 1/8- 1/4 ts pepper




Ratatouille

  • 1 rødløk, i store terninger
  • 1 rød paprika, i store terninger
  • 1/2 squash, i store terninger
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1/2 sitron, saften
  • salt og pepper
  • friske krydderurter (feks persille, timian og basilikum)

 




 

Tilbehør

Pasta, tilberedt etter anvisningen på pakken

Litt parmesan

sitronbåter (kan sløyfes)

 

Bland sammen karbonadedeig, hvitløk og chili. Bruk gjerne fingrene, de er ditt beste arbeidsredskap. Tilsett egg og strøkavring og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form til kjøttboller med en spiseskje dyppet i kaldt vann. Stek kjøttbollene i smør til de får en fin steke skorpe og er gjennomstekt.

 

Fres ingrediensene til ratatouillen i en stekepanne eller gryte. Ha i de hermetiske tomatene og kjøttbollene med kraften de er stekt i, la retten så stå å putre noen minutter, til grønnsakene har ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt, pepper og krydderurter.

 

Tilbered pastaen etter anvisningen på pakken, jeg foretrekker å kjøpe fersk pasta, gjerne tagatielle.

 




 

Server og nyt!

 

 

0

Helgrillet indrefilèt med poteter og hjemmelaget bernáise saus og tilbehør

  • Skrevet: 07.07.2012
  • Klokken: 19:54
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

6 personer

1,2 kg brasiliansk indrefilét 

Denne legger jeg i en marinade bestående av: nøytral olje, 4-5 presset hvitløk, en oppkuttet kiwi, saft fra skalken til en lime, biff krydder. La fileten ligge kaldt fra morgen til ettermiddag, men ta den ut fra kjøleskapet et par timer før steking.

Fyr opp grillen, jeg benytter weber sin kulegrill og indirekte grillmetode. Dvs. jeg plasserer grillkullet i den ene halvsiden av grillen. 

Når grillien nærmer seg varm, tar jeg den ut av marinaden og tørker bort overflødig olje, løk, kiwi og annet, slik at jeg står igjen med et tørt stykke kjøtt. Legger det så på risten over den delen på grillen som kullet er, tar på lokket og lar den grille to til tre minutter, snur filéten og gjør tilsvarende på motsatt siden. Slik gjør du frem til biffen er fint brun og kjøttet "lukket" over det hele. Da legger du det over på den siden som ikke har grillkull under seg, krydrer litt med pepper og salt, setter i stekethermometer i den tykkeste delen og legger lukket på. 

Lar kjøttet steke til thermometeret viser 65 C grader (etter ca 20 til 30 min.), da tar jeg kjøttet av grillen og lar det ligge ca 10 min innpakket i folie og et kjøkkenhåndkle mens du gjør klar det øvrige.

 

 



Kjøttet ble helt perfekt stekt, svakt rosa i midten og så mørt at det ramlet fra hverandre, anbefales!

 

0

Pastasalat

  • Skrevet: 06.07.2012
  • Klokken: 21:51
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Endelig litt sol og varme, det var etterlengtet og da må vi ta noe lett og godt til middag.

En pastasalat som du tilsetter kylling, skinke eller reker, alt etter hva du foretrekker er en god sommemiddag. Den kan serveres alene eller sammen med godt brød med smør.

 




Følgende gir salat til 4 til 6 personer:

  • 300 g. pasta
  • 1 boks skine (event. kylling eller reker)
  • 1 boks mais
  • 1 paprika
  • 4-5 tomater
  • 1/2 glass boston agurk (agurk mix)
  • 5 dl pastadressing (majones, hvitløksdressing, hvitløk)

 

Kok først pasta i godt salt vann etter anvisning på pakken, bruk gjerne fullkornspasta, jeg liker faktisk bedre smaken i fullkornspastaen. Sil av og skyll fort med kaldt vann.

Bland deretter dressing:

du tar en flaske hvitløksdressing (her liker jeg godt Matmesterens hvitløksdressing med du kan bruke Idun sin også), bland den med litt majones og presset hvitløk, smak deg frem og totalt sett skal det bli 5 del dressing. Bland så inn et halvt glass boston agurk. Sett kaldt.

Kutt opp alle grønnsakene og ha dem oppi serveringsskålen, tilsett oppkuttet skinke/kylling eller reker, bland tll slutt inn dressingen og vóla, klart til servering.




Et lunket foccasia brød smaker godt attåt om du vil ha noe mer enn bare salat.

 

 

0

Båndspaghetti med reker

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 15:35
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

 

 

Ingredienser til to voksne som spiser godt, event 2,5 porsjoner:

 

  • 1 liten rødløk, finhakket
  • ca 1/3 kinesisk hvitløk, finhakket
  • ca 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 liten rød paprika, i små terninger
  • 1/2 squash, i små terninger
  • 4 vårløk, finhakket
  • 1-2 dl fløte/matfløte
  • ca 1 dl fiskekraft
  • evt litt oystersauce
  • salt
  • pepper
  • 1 boks rensede reker
  • frisk persille, finhakket
  • bånd spagetti

 

Fremgangsmåte:

 

Skjær opp alle grønnsakene i små biter og fres de raskt i stekepannen, til de blir myke og blanke. Tilsett fløte, fiskekraft og krydder og smak eventuelt til med litt oystersauce. La grønnsaksblandingen stå og putre 1-2 minutter. Rett før servering tilsetter du rekene. Rekene skal bare varmes så vidt opp, lar du de koke får de raskt viskelærkonsistens! Retten blir selvfølgelig aller best om du tilsetter ferske, ny rensede reker (ca 300 g ferdigrenskede reker), men har du liten tid så er ferdigrensede reker på boks mer enn godt nok!

 



 

Kok bånd spagetti etter anvisningen og server retten umiddelbart etter at rekesausen er ferdig. Selv foretrekker jeg å kjøpe fersk bånd spagetti, det tar kort tid og tilberede og smaker utrolig godt.



Serveres med godt brød til. 




Bon Apetité!


0

Spansk Tortilla - Bondeomelett

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 14:55
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Til fire personer bruker du:

Ca 600 gram kokefaste poteter, i terninger
Smør eller olje til steking
1 rødløk, finhakket
1 rød paprika, i strimler
salt og pepper
ca 200 gram spekepølse eller røkt skinke, i strimler
1 fedd hvitløk
6 egg
friske krydderurter
salt og pepper

 

Bruk en stekepanne som er ca 20-22 cm i diameter. Stek potetene på middels varme i ca 10 minutter. Tilsett finhakket løk, paprika, salt og pepper og stek videre i ca ytterligere 10 minutter. Tilsett spekepølse/skinke, hvitløk og urter mot slutten av steketiden.

 

Så kommer noe av hemmeligheten bak et godt resultat: Hell blandingen over i en bolle og la det stå litt til avkjøling.  

 

Visp eggene lett sammen, og krydre med salt og pepper. Hell eggeblandingen over den avkjølte potetblandingen og vend det hele sammen, før du heller det hele over i ren, varm stekepanne med smør eller olje.

 

Stekes på middels varme og «pirk» lett med en gaffel innimellom den første tiden, frem til omeletten begynner å stivne. Senk temperaturen og la den stå å steke på lav temperatur til undersiden er ferdig stekt, ca 5-10 minutter. Så er det tid for snuing: Ta en kniv, gaffel el og la den gli rundt kanten. Enten kan du deretter la omeletten gli over på en tallerken (penslet med litt olje) og la den gli tilbake i pannen med «bunnen» ned, eller så kan du legge en tallerken oppå pannen og snu, men pass fingrene! Stekes på den andre siden i ca 5-10 minutter, til omeletten har fått fin farge, men fremdeles er myk inn.

 

Noen ganger kan det være vanskelig å få den til å stivne, kan du ta av håndtaket på stekepannen kan du da sette hele stekepannen inn i stekeovnen, om ikke så kan du skli den over i en form og sette den i stekeovnen. Eller du kan enkelt og greit steke den fra starten av i en stekepanne.

 




 

Når det gjeld ingredienser benytter du det du måtte ha i hus, alt etter hva du liker og har, dette er bare et forslag.

 

Serveres med et godt brød, ovnsbakte tomater og salat, varm eller kald.

 

Enjoy!

 

 

0

Soyamarinert laks med spinatsalat

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 13:59
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

 

Oppskrift til ca 4 personer.

      Laksen

  • 800 gram laks, i porsjonsbiter
  • nøytal olje til steking, feks solsikkeolje

  • Soyasaus

  • 0,75 dl soyasaus
  • 1/4 rød chili, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • finhakketlimesaftflytende honning (evt sukker)
  • 1 ss sesamfrø
  • Spinatsalat og ris
    250 g frisk spinat
    smør
    4-6 vårløk, i skiver
    bitte litt salt og pepper
    ris, tilberedt etter anvinsing på pakken
  •  

    Bland alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem med lime og honning, og rør sausen godt sammen.

    Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter. Ta opp fisken og ha den på et serveringsfat eller på tallerknene og hell soyamarinaden over.

    Rett før servering freser du spinat og vårløk raskt i litt smør, til spinaten såvidt faller sammen. Serveres umiddelbart, sammen med laks, soyamarinaden og nykokt ris. Gjerne en klatt rømme attåt :o)




    Fisk som smaker himmelsk!

     

 

0

GRILLSPYD MED SVINEFILET, APRIKOS OG HOT MANGOSAUS

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 13:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Sommeren er her, og hva er vel ikke bedre enn å nyte været, samle seg rundt grillen og lage herlig grillmat.

Noe som smaker utrolig godt ilag er svin og tørket aprikos. Denne deilige grillretten smaker like guddommelig som den ser ut. Til 4 prosjoner trenger du:

  •  Grillspydene

          ca 600 gram svinefilet, i biter (personlig foretrekker jeg indrefilet)

          1 paprika, i biter
          1/2-1 squash, i biter
          ca 12 tørkede aprikoser
  • Hot mangosaus
         3-4 ss mangochutney
         1,5-2 ss flytende honning
         ca 1/2 rød chili, finhakket
         3 ss olivenolje
         ca 1/2 ts paprikapulver


Bilde hentet hos Trines Matblogg

Start med å skjære kjøttet og grønnsakene i like store biter. Deretter trer du dem på grillspydet slik du vil ha dem, men pass på å ikke tre dem på for tett. Bruker du trespyd slik jeg har, må disse bløtleggest i 30 min før du bruker dem.

Etterpå blander du sammen ingrediensene til mangosausen, smak deg frem til du syness den er perfekt. 

Pensle spydene med mangosausen før du legger dem på grillen, de skal grillest ca 5min på hver side før du deretter lar dem ligge litt å hvile før de serveres.


Server deretter grillspydene ilag med restene av mangosausen. Det er også godt med noe tilbehør, selv valgte jeg pitabrød, maiskolbe og en form for kald ris salat. Det skulle egentlig være tabbouleh men jeg manglet noen ingredienser så jeg eksperimenterte meg frem med vanlig ris, det ble faktisk veldig godt.
Så dette blir en form for 

"ris-tabbouleh" 
           ca 3dl ris
           3 tomater uten kjerne, i små terninger
           1 rødløk, finhakket
           1/2 agurk, i små terninger
           ca 2 sitroner, saften
           3-4 ss olivenolje
           salt og pepper

Det første du gjør er å ha saften til ca 1,5 sitron i vannet du koker risen i, deretter lar du risen stå og puttre i ca 3-5 min, risen skal være litt hard når du tar den til avkjølning, dette siden risen koker videre når du setter den til avkjølning. Imens risen blir kald, kutter du opp grønnsakene og rører alt sammen. Du må smake deg frem med krydderet, oljen og sitronen så det varierer fra person til person etter hva en mener er nokk av disse ingrediensene. Etterpå kan du bare la det stå, jo lengre det står jo bedre blir det, i og med smakene får satt seg mer.
Bon Apetité!
0

Chicken Ingla

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 12:25
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Retten rekker til ca. 5-6 personer - enkel og rask middag.

 

6 kyllingfileter skjæres i biter og has i en ildfast form.

 

Bland sammen og hell over kyllingfileten:

  • 1 purre
  • 1 paprika
  • 4 hvitløksfedd
  • 3 dl kremfløte (eventuelt matfløte)
  • 1 beger creme fraishe
  • 1,5 dl sweet chilisaus (her foretrekker jeg den du får kjøpt på innvandrerforretninger, som har en mye bedre smak enn den du får i dagligvarehandelen)

 

  • 2 ts rød currypaste
  • 3ss mango chutney (orginal)
  • 2 ts samal oelek

 

Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 1 timer.

Når du så tar formet ut av ovnen rører du godt rundt og rører i masse frisk kuttet koriander.

Som tilbehør passer ris, nan brød og ananas.

(Glemte å ta bilde av retten, så det følger en annen gang)

 

Bon Apetité

0

Svinefilet med paprikaragu og oliven

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 10:04
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Til to vaksne som ønsker en god posjon, trenger du omtrent:

ca 500 gram svinefilet, delt i 4 omtrent like store biter

1 rødløk, i båter

2 fedd hvitløk, finhakket

1 rød paprika, i store biter

1 gul paprika, i store biter

1 boks hermetiske cherrytomater

ca 2 ts soyasaus

en neve sorte oliven

salt og pepper

frisk basilikum, finsnittet

pasta, ris eller annet tilbehør

 

Fres løken i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett paprika og hvitløk, og la det surre med 4-5 minutter. Tilsett hermetiske tomater og oliven, og smak til med soyasaus, salt og pepper. La raguen putre et par minutter og hell den over i et ildfast fat (med mindre du har stekepanne med avtagbart håndtak).

Mens raguen står og surrer deler du svinefileten i 4 like store biter. Brun kjøttet på alle sider i litt smør og stikk deretter et steketermometer i den tykkeste biten. Legg bitene oppå raguen og stek i ovnen ved 175 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på ca 65 grader, etter ca 15 minutter. La kjøttet hvile ca 5 minutter før servering (og da har også kjernetemperaturen økt ytterligere).

 

Strø over finsnittet basilikum og server umiddelbart, med pasta, ris eller annet tilbehør.




 

Enjoy!

 

 

 

 

 

0

Parmasurret svinefilet med balsamicosjy, ovnsbakte tomater og sellerirotmos

  • Skrevet: 02.06.2012
  • Klokken: 16:44
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Det er lørdag, jeg og mannen er alene hjemme og da forsøker jeg å lage noe ekstra godt til oss.

I dag ble det parmasurret svinefilet, servert sammen med balsamicosjy, ovnsbakte cherrytomater og sllerirotmos. 

Parmasurret svinefilet: 

  • 500-600 gram svinefilet
  • salt og pepper
  • 5 skiver parmaskinke eller serranoskinke
  • ca 5 soltørkede tomater
  • litt frisk rosmarin
  • ca 100 gram blåmuggost, her kan du også benytte revet ost, feks cheddar eller Jarlsberg om du vil ha en mildere smak
  • 10-12 cherrytomater
  • 3 ss balsamicoeddik
  • 2-3 ss god olivenolje
  • bomullshyssing

 Sellerirotmos:

  • 200-300 gram poteter
  • 200-300 gram sellerirot
  • 1-2 ss smør
  • melk eller fløte
  • salt og pepper

Gni svinefileten inn i salt og pepper, og brun den på alle sider i litt smør. Legg skinkeskivene på et bakepapir, slik at skivene overlapper hverandre.Lag en fin lomme langs siden av fileten, her fyller du med blåmuggost og rosmaring.

Legg påsoltørkede tomater og rull skinken rundt fileten, dretter fester du skinken med og surre hyssing rundt.

Stikk steketermometeret inn i den tykkeste delen av fileten. Legg svinefileten i et ildfast fat sammen med cherrytomatene. Drypp over basilikum olivenolje (kan også brukke annen god olje) og balsamicoeddik.

Stekes ved 200 grader, til fileten har en kjernetemperatur på ca 68 grader. La fileten hvile 10-15 minutter før du skjærer den opp i tykke skiver.

Ovnsgratinerte cherrytomater

Ta den mengde cherrytomater du måtte ønsker og snitt noen fine kutt i tomaten. Inn der stapper du tynne hvitløksskiver. Legg de så over på et ilfast fat og hell over en god olivenolje, jeg benytter meg av oliven og balsamico olje, den setter så god smak. Deretter drysser du over litt meldon salt og lar de gratinere seg i ovenen en 20 min. på høy varme, du ser når de er passelig stekt.

Bon Apetitè
0

Verdens beste hamburger

  • Skrevet: 26.02.2012
  • Klokken: 22:20
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Disse hamburgerene lages fra bunnen både hamburger og hamburgerbrødet og det er bare utrolig enkelt og godt!

Hamburgermasse:

  • 0.5 kg karbonadedeit
  • 0,5 stk finhakket rødløk
  • 0.5 ts paprika
  • 0.5 ts hakket oregano
  • 2 stk. egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 dråper tabasco
  • 4 dråper worchestershiresaus

Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Del massen i biter og klapp dem ut til ca 12 cm store hamburgere. Brun dem lett i panne med smør.

Legg hamburgerne på en stekeplate og legg event. tilbehør på. Stek dem videre i ovn ved ca 200 grader i ca 10 min.

 

Hamburgerbrød (oppskrift kommer).

Til behør til hamburger:

Hellman´n majones

Salatblader

Tomater

Agurk

Vårløk

Rødløk

Rist hamburgerne på grill eller stekepanne og del dem i to. Smør et godt lag med Hellman´s majones på bunnen og legg de på en tallerken. Sett frem det øvrige tilbehør på bordet så kan hver enkelt ta det en måtte ønske på sin hamburger.

0

Chili Con Carne

  • Skrevet: 26.02.2012
  • Klokken: 22:00
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Dette er en fantastisk god rett og servere til mange og kan lages klar i god tid før gjestene kommer, enjoy!

ca. 10 personer

  • 4 grovhakkede løk
  • 3 ss maisolje
  • 3 hakkede hvitløksbåter
  • 3 hakkede gulrøtter
  • 1,2 kg kjøttdeig
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts knust oregano
  • 1 ss mild chilipulver
  • 1-2 små hele chili
  • 1 stang kanel
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2-3 dl kjøttbuljong
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 boks hermetiske kidneybønner
  • 2-3 hakkede grønne og røde paprika
  • salt og pepper

Stek løken gyllen i olje. Tilsett hvitløk og gulrøtter, og stek ytterligere et par minutter. Tilsett kjøttet og stek i omganger. Stek videre i 8-10 minutter og rør i kjøttet med en gaffel til en grynete konsistens.

Tilsett alt krydderet. Tilsett så mye chili som du liker. Stek et par minutter og rør i tomater, buljong og eddik. La retten surre på svar varme ca 45 minutter. Bland i bønner og paprika og varm ca 10 minutter. Smak og spe med mer buljong under kokingen hvis det er behov. 

Til denne retten er det godt å servere avokadosalat (oppskrift kommer) og godt brød.

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits