AnneKariin

Olsen
4

Verdens Beste Eplekake med eplemos og vanilje

  • Skrevet: 23.10.2015
  • Klokken: 18:05
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 4

Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj p et kontor i vr avdeling p fredagen. N er det jo tid for epler og det bugner av dem i haven, s hva passer vel bedre enn lage en god eplekake, som du kan lage dagen fr om du nsker den blir bare bedre av noen dager i kjleskapet, mmmm.

Ingredienser:

  • 250 g. hvetemel
  • 125 g. meierismr
  • 125 g. sukker
  • 1 ts. bake puler
  • 1 egg i normal str. eller to sm

La smret vre roms temperert og tilsett sukker og hvetemel. Jeg bruker K-vispen i Kenwood og blander det fort til en fin deig. Forsk frst med et egg og fr du en fin deig av gjre det, s ikke tilsett flere, da det kan bli vanskelig trykke ut deigen i formen.

Ta en spring form p 24, cm, legg et bake papir i bunnen og fest p ringen rundt. N bruker jeg spray formfett og sprayer rundt kanten og litt opp bakepapiret. Trykker s 2/3 av deigen rundt i formen og litt opp p kanten.

Fyll

  • 1/4 l. vaniljekrem, her benytter jeg ferdig kjpt p boks og ser hvor mye jeg m ha for dekke bunnen, tar gjerne litt mer.
  • 3 dl. eplemos som jeg lager selv, for ikke ha for mye sukker i den.
  • 3 epler, skret i ikke alt for tynne skiver.
  • 1 lite egg
  • Kanel og sukker

Smr vaniljekremen utover bunnen, fordel s eplemosen over.



Skrell og skiv opp eplene, bland sukker og kanel i en pose og ha eple skivene oppi. Rist posen og skivene er klart til stikkes tett i tett i kaken.





N tar du resten av deigen og triller til tynne plser som du trykker litt flate. Legg de i rutemnster opp kaken. Har du n deig igjen, s forsegler jeg kaken rundt kanten med det, en hel sirkel rundt hele ytterkant av formen. Til slutt pensler jeg over med et pisket egg.

Stekes i forvarmet ovn, midt i ovnen p 200 grader i 20 minutter.



Denne kaken er utrolig enkel og lage, da du kan koke eplemos og ha i fryseren, slik at den kan tas opp og tines i forkant. M jo bare f si at dersom du har noe igjen etter ha servert denne s gjr det intet, for den blir bare bedre dess lenger den str, imidlertid er det sjelden du fr mulighet til teste det ut, som oftest blir fatet tomt.



Enjoy :)

0

Eplemos av nedfalls epler som deretter ogs blir bruk i en herlig eplepai

  • Skrevet: 30.09.2013
  • Klokken: 20:08
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

Eplemos:

Jeg plukker inn alle eplene som faller p bakken, skreller de og kutter de opp. Deretter legger jeg de i gryten, strr litt sukker over (ikke fall for fristenlsen og lag mosen for st, da er den ikke god i eplepaien) og la de st og smkoke til de er helt myk.


For f en fin mos, kjrer jeg de deretter med stavmikser. Da blir mosen slik:



Setter den s til side og lar den kjle seg, fr jeg fryser den ned i beger ca 3 dl som er passelig porsjoner til eplepaien.

Eplepai med eplemos og vaniljekrem lager du slik:

250 gr mel
125 gr sukker
125 gr meierismr

Ha disse ingrediensene i miksmasteren og bland godt sammen. Deretter tilsetter du:

1 ts bakepulver
1 egg


Miks dette rask sammen til en passe deig. Ta en rund spingform p ca 24 cm og kle den med bakepapir, deretter sprayer du formen med formett og trykker s2/3 av deigen ut i formen. Deigen du har til overs skal til slutt danne rutenett over paien.



Fyll:
2,5 dl vaniljekrem
2-3 dl tykk eplemos
3 skrelte epler
Kanel og sukker

Ha vaniljekremen opp bunnen og legg eplemosen opp der igjen. Eplene kutter du i skiver og har de i en plastpose hvor du har blandet sukker og kanel. Rist posen og eplene er vendt i blandingen, deretter legger du de i fint mnster p toppen av eplemosen. N triller du fine plser av resten av deigen, trykk de lett flate og legg de i fint rutemnster p toppen av eplemnsteret. Pensle s rutemnsteret med egg.



Stek midt i ovn som er forvarmet til 200 grader i ca 30 min

Kaka smaker godt som den er, eller sammen med litt god vanilje is. Kan fint st seg noen dager i kjleskapet, da setter bare smakene seg enda bedre. Merkelig nok pleier vi aldri ha noe igjen til ha i kjleskapet, s det er ikke ofte en fr smakt kaken etter at smakene har satt seg :-)



Enjoy!

0

Herlig mandelpai med vaniljekrem og rabarbra

  • Skrevet: 02.06.2013
  • Klokken: 22:38
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

N str rabarbraen s flott ut i hagen og da m vi jo benytte den. Derfor laget jeg i dag en helt utrolig god rabarbra pai, laget av mandelmel. Mandelmel kan du jo kjpe ferdig malt, eller du kan male selv i hurtigmikseren, jeg hadde ferdig malt hjemme, s da benyttet jeg det.

Paibunn:

  • 50 g. hvetemel
  • 150 g. mandelmel
  • 150 g. smr
  • 2 ss kaldt vann

Kjr til deigen i foodprosessoren til deigen samler seg, ta den ut og klem den ut i en godt smurt 28 cm stor pai form eller annen form du mtte ha. Prikk bunnen lett med en gaffel. For unng at paien trekker seg nedover nr du steker den, s bruk folie som en kantform utenp formen nr du steker, s vil den holde seg oppe.

Stekes midt i ovnen p 200 g. i 15 min, fjern foliekanten og stek videre i 5 min. til paien er gylden og fin.

Mens paien er i stekeovnen lager du rabarbra kompotten slik:

  • 500 g. rabarbra
  • 1 dl vann
  • 2 dl sukker eller sukring om du vil ha et sunnere alternativ
  • 2,5 ss potetmel
  • 3 ss vann

Kok rabarbra, vann og sukker i vel 10 min, til rabarbraen har lst seg helt opp. Da skrur du varmen av og rrer potetmelet sammen i et glass med vannet og heller det oppi rabarbraen under omrring, rabarbraen blir n til en tykk kompott. Sett den til avkjling.

Nr alt er avkjlt tar du en boks ferdig vanilje krem (jeg brukte Piano sin), bre den utover paibunnen. Deretter legger du rabarbra kompotten over og til slutt drysser du mandelflak p toppen, ca. 100 g.

Da er det bare og nyte, jeg serverte vanilje is sammen med paien, men det s jeg var helt undvendig, denne kan du fint spise nett slik den er.

Inspirasjon til oppskriften har jeg hentet fra detsoteliv.no, bare foretatt noen mindre endringer :)




Enjoy!

1

Jordbr Cupcakes

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 14:36
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 1




Jordbr cupcakes

  • 125 gram smr
  • 150 gram sukker
  • 2 egg
  • 0,75 dl melk
  • 200 gram hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (ellervaniljesukker)
  • ca 1 dl jordbr, i sm biter

Jordbrkrem

  • 300-350 gram melis
  • 75 gram kremost naturell
  • 2-3 jordbr, finhakket
  • jordbr til pynt.

Kjr smret i en kjkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjr p middels styrke i et par minutter til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn bakepulveret og ca halvparten av melet og rr sammen. Rr s inn melk, vaniljeekstrakt og deretter resten av melet. Rr det hele godt sammen, men ikke rr mer enn ndvendig. Skjr jordbrene i sm, jevne biter, str gjerne 1 ss siktet hvetemel over (for forhindre at alle jordbrbitene synker ned i bunnen) og rr forsiktig inn i rra med en slikkepott.

Fordel rren i 12 sm muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte p nytt). Stek kakene ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved stikke en fyrstikk midt i en kake. Dersom fyrstikken er ?ren? nr du trekker den opp er muffinsen ferdig. La kakene avkjles i muffinsbrettet noen minutter, fr du legger de over p en rist og lar de avkjles helt.

Rr sammen kremost og finhakket jordbr, og rr inn melis til du fr nsket konsistens p jordbrkremen. Ha kremen i en sprytepose og spryt i vei, eller smr den bare utover med en kniv. Pynt gjerne p toppen med halve jordbr.

Kakene kan gjerne fryses, men da fortrinnsvis uten krem.

0

OREO kake

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 13:49
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

OREO KAKE STEP BY STEP (bilder og oppskrift fra min datter Nadine Olsen sin blogg,http://nadinolsen.blogspot.no)




  • Ca. 450 g Oreo kjeks (det er ca. 3 pakker)
  • 100 g smeltet smr
  • 2 pk. Tine kremost naturell
  • 2,5 dl melis
  • Ca 3,5 dl piska krem
  • 2,5 spiseskjeer sukker
  • 1 pose sjokolademousse fra Toro
  • 3 dl melk til moussen(jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
  • Sjokoladesaus til topping















Det frste du gjr er ta ca 1/4 av oreo kjeksene brekker dem opp i sm biter som du legger i en skl for seg.




Deretter tar du resten av kjeksen putt dem i en pose, og smuldre dem opp til veldig sm biter






Smelt smret og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt.














Deretter tar du blandingen "smrer" den ut i en 24 cm rund form.










Miks kremost med melisen godt med en mikser s det blir en luftig, kremete masse.















Den skal se ut slik som dette nr du er ferdig.


















Ta en ny bolle hvor du mikser flten og sukkeret. Ta deretter halvparten av den stivpiskede kremen og bland forsiktig inn i den ferdige ostemassen.













Smr ostemassen over kakebunnen, og opp der legger du halvparten av kakebitene
du har satt til side.

Deretter setter du den i kjleskapet i 30min.
















Miks opp sjokolademoussen slik det str p pakningen. Selv estattet jeg 1dl av lettmelken med helmelk, men dette er valgfritt.















Deretter blander du inn resten av kakebitene i moussen.















Etter du har rrt inn kakebitene, smrer du moussen over kaken, og lar den st i kjleskapet ytterligere 1 time.














Etter den har sttt i kjleskapet 1 time tar du den ut, smrer p restene av kremen og pynter med sjokolade saus. Etter dette er jort lar du kaken st i kjleskapet noen timer, best blir den om den fr st et helt dgn.














0

Festkaken med stor F - en fryd for yet og en ren nytelse hva smaken angr!

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 12:44
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

By p denne nttekaken med frukt og br, nr du ber inn til festlig lag. Det eneste triste, du har aldrig rester til dagen derp, he, he!

12 personer, da kaken er svrt mektig.

Nttebun:

  • 5 eggehviter
  • 250 g. hasselnttkjerner (om du nksker kan dette byttes med mandler eller valntter)
  • 250 g. melis

Eggekrem:

  • 5 eggeplommer
  • 150 g. farin eller sukrin
  • 1 dl kremflte
  • 150 g usalta smr
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt:

  • 0.5 l kremflte
  • mandarinbter
  • blbr
  • jordbr
  • kiwi eller hva annet du mtte nske av sesongens frukt br.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smr og kle en 24-26 cm springform, med bakepapir.

Visp eggehvitene stive. Mal nttekjernene og bland dem med melis. Rr blandingen lett i de stivpiskede eggehvitene og fyll rren i formen. Stek kaken p nederste ribbe i ca 25 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjl den p rist.

Bland eggeplommer, suker og flte og gi det et oppkok. Rr hele tiden s kremen ikke skiller seg. Tilsett smret og rr til det er smeltet. Ta kokekaret av platen og smak kremen til med vaniljesukker. Avkjl kremen fr den legges opp kaken.

Om du nsker kan du dynke kaken med likr om den bare er beregnet for voksne, ellers kan du dynke den med fruktsaft, men du kan like gjerne la vre og dynke den med noe som helst.

VIsp kremflten stiv og dekk hele kaken. Legg s p frukt og br i dekorativt mnster. Kaken br f tid til trekke fr servering.

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits