AnneKariin

Olsen
4

Verdens Beste Eplekake med eplemos og vanilje

  • Skrevet: 23.10.2015
  • Klokken: 18:05
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 4

Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj på et kontor i vår avdeling på fredagen. Nå er det jo tid for epler og det bugner av dem i haven, så hva passer vel bedre enn å lage en god eplekake, som du kan lage dagen før om du ønsker å den blir bare bedre av noen dager i kjøleskapet, mmmm.

Ingredienser:

  • 250 g. hvetemel
  • 125 g. meierismør
  • 125 g. sukker
  • 1 ts. bake puler
  • 1 egg i normal str. eller to små

La smøret være roms temperert og tilsett sukker og hvetemel. Jeg bruker K-vispen i Kenwood og blander det fort til en fin deig. Forsøk først med et egg og får du en fin deig av å gjøre det, så ikke tilsett flere, da det kan bli vanskelig å trykke ut deigen i formen.

Ta en spring form på 24, cm, legg et bake papir i bunnen og fest på ringen rundt. Nå bruker jeg spray formfett og sprayer rundt kanten og litt oppå bakepapiret. Trykker så 2/3 av deigen rundt i formen og litt opp på kanten. 

Fyll

  • 1/4 l. vaniljekrem, her benytter jeg ferdig kjøpt på boks og ser hvor mye jeg må ha for å dekke bunnen, tar gjerne litt mer.
  • 3 dl. eplemos som jeg lager selv, for å ikke ha for mye sukker i den.
  • 3 epler, skåret i ikke alt for tynne skiver.
  • 1 lite egg
  • Kanel og sukker

Smør vaniljekremen utover bunnen, fordel så eplemosen over. 



Skrell og skiv opp eplene, bland sukker og kanel i en pose og ha eple skivene oppi. Rist posen og skivene er klart til å stikkes tett i tett i kaken.





Nå tar du resten av deigen og triller til tynne pølser som du trykker litt flate. Legg de i rutemønster oppå kaken. Har du nå deig igjen, så forsegler jeg kaken rundt kanten med det, en hel sirkel rundt hele ytterkant av formen. Til slutt pensler jeg over med et pisket egg.

Stekes i forvarmet ovn, midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter.



 

Denne kaken er utrolig enkel og lage, da du kan koke eplemos og ha i fryseren, slik at den kan tas opp og tines i forkant. Må jo bare få si at dersom du har noe igjen etter å ha servert denne så gjør det intet, for den blir bare bedre dess lenger den står, imidlertid er det sjelden du får mulighet til å teste det ut, som oftest blir fatet tomt.



Enjoy :)

0

Eplemos av nedfalls epler som deretter også blir bruk i en herlig eplepai

  • Skrevet: 30.09.2013
  • Klokken: 20:08
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

Eplemos:

Jeg plukker inn alle eplene som faller på bakken, skreller de og kutter de opp. Deretter legger jeg de i gryten, strør litt sukker over (ikke fall for fristenlsen og lag mosen for søt, da er den ikke god i eplepaien) og la de stå og småkoke til de er helt myk.


  

For å få en fin mos, kjører jeg de deretter med stavmikser. Da blir mosen slik:



Setter den så til side og lar den kjøle seg, før jeg fryser den ned i beger à ca 3 dl som er passelig porsjoner til eplepaien.

Eplepai med eplemos og vaniljekrem lager du slik:

 

250 gr mel
125 gr sukker
125 gr meierismør

Ha disse ingrediensene i miksmasteren og bland godt sammen. Deretter tilsetter du:

1 ts bakepulver
1 egg


Miks dette rask sammen til en passe deig. Ta en rund spingform på ca 24 cm og kle den med bakepapir, deretter sprayer du formen med formett og trykker så 2/3 av deigen ut i formen. Deigen du har til overs skal til slutt danne rutenett over paien.

 



Fyll:
2,5 dl vaniljekrem
2-3 dl tykk eplemos
3 skrelte epler
Kanel og sukker

Ha vaniljekremen oppå bunnen og legg eplemosen oppå der igjen. Eplene kutter du i skiver og har de i en plastpose hvor du har blandet sukker og kanel. Rist posen og eplene er vendt i blandingen, deretter legger du de i fint mønster på toppen av eplemosen. Nå triller du fine pølser av resten av deigen, trykk de lett flate og legg de i fint rutemønster på toppen av eplemønsteret. Pensle så rutemønsteret med egg.

 



Stek midt i ovn som er forvarmet til 200 grader i ca 30 min

Kaka smaker godt som den er, eller sammen med litt god vanilje is. Kan fint stå seg noen dager i kjøleskapet, da setter bare smakene seg enda bedre. Merkelig nok pleier vi aldri å ha noe igjen til å ha i kjøleskapet, så det er ikke ofte en får smakt kaken etter at smakene har satt seg :-)

 



Enjoy!

 

0

Herlig mandelpai med vaniljekrem og rabarbra

  • Skrevet: 02.06.2013
  • Klokken: 22:38
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

Nå står rabarbraen så flott ut i hagen og da må vi jo benytte den. Derfor laget jeg i dag en helt utrolig god rabarbra pai, laget av mandelmel. Mandelmel kan du jo kjøpe ferdig malt, eller du kan male selv i hurtigmikseren, jeg hadde ferdig malt hjemme, så da benyttet jeg det.

Paibunn:

  • 50 g. hvetemel
  • 150 g. mandelmel
  • 150 g. smør
  • 2 ss kaldt vann

Kjør til deigen i foodprosessoren til deigen samler seg,  ta den ut og klem den ut i en godt smurt 28 cm stor pai form eller annen form du måtte ha. Prikk bunnen lett med en gaffel. For å unngå at paien trekker seg nedover når du steker den, så bruk folie som en kantform utenpå formen når du steker, så vil den holde seg oppe.

Stekes midt i ovnen på 200 g. i 15 min, fjern foliekanten og stek videre i 5 min. til paien er gylden og fin.

Mens paien er i stekeovnen lager du rabarbra kompotten slik:

  • 500 g. rabarbra
  • 1 dl vann
  • 2 dl sukker eller sukring om du vil ha et sunnere alternativ
  • 2,5 ss potetmel
  • 3 ss vann

Kok rabarbra, vann og sukker i vel 10 min, til rabarbraen har løst seg helt opp. Da skrur du varmen av og rører potetmelet sammen i et glass med vannet og heller det oppi rabarbraen under omrøring, rabarbraen blir nå til en tykk kompott. Sett den til avkjøling.

 

Når alt er avkjølt tar du en boks ferdig vanilje krem (jeg brukte Piano sin), bre den utover paibunnen. Deretter legger du rabarbra kompotten over og til slutt drysser du mandelflak på toppen, ca. 100 g.

Da er det bare og nyte, jeg serverte vanilje is sammen med paien, men det så jeg var helt unødvendig, denne kan du fint spise nett slik den er.

Inspirasjon til oppskriften har jeg hentet fra detsoteliv.no, bare foretatt noen mindre endringer :)

 




Enjoy! 

 

 

 

1

Jordbær Cupcakes

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 14:36
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 1




 

Jordbær cupcakes 

  • 125 gram smør
  • 150 gram sukker
  • 2 egg
  • 0,75 dl melk
  • 200 gram hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
  • ca 1 dl jordbær, i små biter

Jordbærkrem 

  • 300-350 gram melis
  • 75 gram kremost naturell
  • 2-3 jordbær, finhakket
  • jordbær til pynt.

Kjør smøret i en kjøkkenmaskin til det blir mykt. Tilsett sukkeret og kjør på middels styrke i et par minutter til det blir en luftig krem. Tilsett ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt inn bakepulveret og ca halvparten av melet og rør sammen. Rør så inn melk, vaniljeekstrakt og deretter resten av melet. Rør det hele godt sammen, men ikke rør mer enn nødvendig. Skjær jordbærene i små, jevne biter, strø gjerne 1 ss siktet hvetemel over (for å forhindre at alle jordbærbitene synker ned i bunnen) og rør forsiktig inn i røra med en slikkepott.

Fordel røren i 12 små muffinsformer, som fylles ca 3/4 full. Bruk gjerne muffinsbrett, men hvis du ikke har det kan du benytte doble muffinsformer (den ytterste formen kan du ta av etter steking og benytte på nytt). Stek kakene ved 175 grader i ca 20-25 minutter, til muffinsene er gjennomstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i en kake. Dersom fyrstikken er ?ren? når du trekker den opp er muffinsen ferdig. La kakene avkjøles i muffinsbrettet noen minutter, før du legger de over på en rist og lar de avkjøles helt.

Rør sammen kremost og finhakket jordbær, og rør inn melis til du får ønsket konsistens på jordbærkremen. Ha kremen i en sprøytepose og sprøyt i vei, eller smør den bare utover med en kniv. Pynt gjerne på toppen med halve jordbær.

Kakene kan gjerne fryses, men da fortrinnsvis uten krem.

 

 

0

OREO kake

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 13:49
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

OREO KAKE STEP BY STEP (bilder og oppskrift fra min datter Nadine Olsen sin blogg, http://nadinolsen.blogspot.no)




  • Ca. 450 g Oreo kjeks (det er ca. 3 pakker)
  • 100 g smeltet smør
  • 2 pk. Tine kremost naturell 
  • 2,5 dl melis
  • Ca 3,5 dl piska krem 
  • 2,5 spiseskjeer sukker
  • 1 pose sjokolademousse fra Toro 
  • 3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)
  • Sjokoladesaus til topping 

 

 















Det første du gjør er å ta ca 1/4 av oreo kjeksene å brekker dem opp i små biter som du legger i en skål for seg.




 

 

 

 

 

Deretter tar du resten av kjeksen å putt dem i en pose, og smuldre dem opp til veldig små biter






Smelt smøret og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt.














Deretter tar du blandingen å "smører" den ut i en 24 cm rund form.










Miks kremost med melisen godt med en mikser så det blir en luftig, kremete masse.















Den skal se ut slik som dette når du er ferdig.


















Ta en ny bolle hvor du mikser fløten og sukkeret. Ta deretter halvparten av den stivpiskede kremen og bland forsiktig inn i den ferdige ostemassen.













Smør ostemassen over kakebunnen, og oppå der legger du halvparten av kakebitene 
du har satt til side.

Deretter setter du den i kjøleskapet i 30min.
















Miks opp sjokolademoussen slik det står på pakningen. Selv estattet jeg 1dl av lettmelken med helmelk, men dette er valgfritt.















Deretter blander du inn resten av kakebitene i moussen.















Etter du har rørt inn kakebitene, smører du moussen over kaken, og lar den stå i kjøleskapet ytterligere 1 time.














Etter den har stått i kjøleskapet 1 time tar du den ut, smører på restene av kremen og pynter med sjokolade saus. Etter dette er jort lar du kaken stå i kjøleskapet noen timer, best blir den om den får stå et helt døgn.













 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0

Festkaken med stor F - en fryd for øyet og en ren nytelse hva smaken angår!

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 12:44
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 0

By på denne nøttekaken med frukt og bær, når du ber inn til festlig lag. Det eneste triste, du har aldrig rester til dagen derpå, he, he!

 

12 personer, da kaken er svært mektig.

Nøttebun:

  • 5 eggehviter
  • 250 g. hasselnøttkjerner (om du ønksker kan dette byttes med mandler eller valnøtter)
  • 250 g. melis

Eggekrem:

  • 5 eggeplommer
  • 150 g. farin eller sukrin
  • 1 dl kremfølte
  • 150 g usalta smør
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt:

  • 0.5 l kremfløte
  • mandarinbåter
  • blåbær
  • jordbær
  • kiwi eller hva annet du måtte ønske av sesongens frukt å bær.

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og kle en 24-26 cm springform, med bakepapir.

Visp eggehvitene stive. Mal nøttekjernene og bland dem med melis. Rør blandingen lett i de stivpiskede eggehvitene og fyll røren i formen. Stek kaken på nederste ribbe i ca 25 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl den på rist.

Bland eggeplommer, suker og fløte og gi det et oppkok. Rør hele tiden så kremen ikke skiller seg. Tilsett smøret og rør til det er smeltet. Ta kokekaret av platen og smak kremen til med vaniljesukker. Avkjøl kremen før den legges oppå kaken.

Om du ønsker kan du dynke kaken med likør om den bare er beregnet for voksne, ellers kan du dynke den med fruktsaft, men du kan like gjerne la være og dynke den med noe som helst.

VIsp kremfølten stiv og dekk hele kaken. Legg så på frukt og bær i dekorativt mønster. Kaken bør få tid til å trekke før servering.

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits