AnneKariin

Olsen
3

Fikk tips om nye oppskrifter fra en p jobben i dag og dette smakte jo bare fortreffelig, enkelt var det ogs!

  • Skrevet: 19.02.2016
  • Klokken: 20:10
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 3

Bagett kuttes i skiver og ristes i brdristeren og  legges til side til avkjing.

Lakserre: (tilpass mengde ut fra hvor mange du skal servere)

  • Creme Fraische og rmme blandes sammen, her m du begynne med litt og heller tilsette mer etter hvert. Rren m ikke bli flytende da blir brdet mykt.
  • Tilsett litt sitronsaft og finhakket dill etter smak
  • Smakssett med salt og pepper
  • Ha i opphakket rkelaks og rr sammen 

Legg rren p hver skive og pynt med litt dill og en halv sitronbt, som en kan klemme over fr en spiser.

Herlig og s enkelt lage, takker Inger Lise Tjrsvaag for denne herlige oppskriften!



 

 

 

 

 

2

Herlige blskjell som forrett eller snacks

  • Skrevet: 10.05.2015
  • Klokken: 21:53
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I kveld hadde vi noe som er utrolig enkelt og lage, men som smaker bare s utrolig godt.

Du behver:

  • 1 nett blskjell
  • hvitlksfedd, 4 eller mer
  • meieri smr, lite stk.
  • en bunt persille

Start med spyle blskjellene godt i kaldt vann. De som er pne og som ikke lukker seg nr du banker p de, kaster du.

Deretter tar du frem en gryte og har oppi meieri smret. Hakk persillen fint opp og legg den oppi gryten sammen med smret. Press hvitlk i hvitlkspresse og ha den i smret, samt persillen som du i forkant har hakket fint.

Sett det p svark varme og la det st og godgjre seg mens bl skejllene koker.

Ha de vaskede skjellene i en stor gryte, tilsett litt hvitvin eller vann og sett gryten p med lokk over. Etter 5 minutter blskjellene ferdig kokt og skjell skal da vre pnet. De som ikke har pnet seg, kaster du.

N setter du ovnen p varmluft p 250 grader.

Da er det klart for det som er selve jobben med denne retten. Du m ta et og et skjell, ta ut innmaten og legge den fint tilbake i den ene halvdelen av skjellet. legg s skjellet p et folie kledd stekebrett og nr alle er lagt p brettet s tar du en ss og legger en dsj av smrblandingen oppi skjellet. For enklere f ut skjellet, bruk den andre halvdelen av skjellet.

Da er det bare og sette blskjellene inn, midt i ovnen og la de gratinere i ca 5 minutter. Her kan du jo ha oppi litt chilli, eller fine flak av hvitlk om du nsker og f en annen smak.

Da sier jeg bare ENJOY, dette er s UTROLIG godt, du kan glede deg!!!!


Mmmmmmmmmmmmmm :o)

2

Lrdags kos - scampi i hvitlk og crispy scampi med dip

  • Skrevet: 16.11.2013
  • Klokken: 22:16
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I dag hadde vi blomkl grateng til middag (skal legge ut oppskrift en annen dag) og mtte ha noe varmt til lrdagskos og fikk lyst og mimre litt tilbake til herlig syden rett.

Scampi i hvitlk 1 person:

  • 8 r scampi (fr du tak i r reker er det absolutt best)
  • 6 hvitlksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 1 knivsodd kajenne pepper
  • chili

Varm oljen i stekepannen og tilsett tynt finhakket hvitlk og chili, la det st og bli gyldent, men pass p s du ikke brenner hvitlken. Ha scampi/reker i stekepannen, fres lett og hell de over i ildfaste skler og dryss over salt. Gratiner de under grillen i ca 5 min. Pass p s de ikke brenner, men oljen skal frese nr de kommer ut av ovenen og blir servert.




Vel bekomme :o)

Deretter fortsetter vi litt enkelt og setter flgende i ovenen mens hvitlks scampien spises, 2 personer:

  • 1 pk fas crispy scampi legges p bakepapir og settes inn i forvarmet oven, 220 g. (str p pk.)
  • stek de i 10 minutter, vend de om og stek i 10 minutter
  • serveres sammen med dip som bestr av 4 ss sweet chili sauce, her er den aller beste den du finner i innvandrer butikk, blandet med ca 2 ss kikkoman soya sauce. Smak deg frem.




Bon Apetite!

0

Grnn Asparges med Bacon og Cherry tomater

  • Skrevet: 04.03.2012
  • Klokken: 21:55
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 0

4 personer

  • 12 grnne asparges
  • 4 skiver bacon
  • 4 cherry tomater
  • parmesanost, sitron, salt og pepper
  • god olivenolje

Skyll asparges og kutt av den tykkeste, nederste delen, ca 3 cm.

Ta tre asparges og legg en cherrytomat kuttet i to p toppen av dem. Surr deretter bacon rundt, fro holde fast tomaten. Legg i form med skyten ned.

Press over litt sitron, str over salt flak (Meldon salt) og litt grovkvernet pepper. Til slutt sirkler du over litt god olivenolje og drysser parmesan p toppen.

Stek i 250 grader i 10 min., deretter kan du gjerne la de grille litt under grillelement dersom du har det i stekeovnen, men det er strengt tatt ikke ndvendig. Om sommeren er disse herlige p grillen.

Bon apetit!

(Glemte ta bilde etter de var stekt, s det ble bare dette fra fr steking)



Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits