AnneKariin

Olsen
3

Fikk tips om nye oppskrifter fra en på jobben i dag og dette smakte jo bare fortreffelig, enkelt var det også!

  • Skrevet: 19.02.2016
  • Klokken: 20:10
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 3

Bagett kuttes i skiver og ristes i brødristeren og  legges til side til avkjøing.

Lakserøre: (tilpass mengde ut fra hvor mange du skal servere)

  • Creme Fraische og rømme blandes sammen, her må du begynne med litt og heller tilsette mer etter hvert. Røren må ikke bli flytende da blir brødet mykt.
  • Tilsett litt sitronsaft og finhakket dill etter smak
  • Smakssett med salt og pepper
  • Ha i opphakket røkelaks og rør sammen 

Legg røren på hver skive og pynt med litt dill og en halv sitronbåt, som en kan klemme over før en spiser.

Herlig og så enkelt å lage, takker Inger Lise Tjørsvaag for denne herlige oppskriften!



 

 

 

 

 

2

Herlige blåskjell som forrett eller snacks

  • Skrevet: 10.05.2015
  • Klokken: 21:53
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I kveld hadde vi noe som er utrolig enkelt og lage, men som smaker bare så utrolig godt.

Du behøver:

  • 1 nett blåskjell
  • hvitløksfedd, 4 eller mer
  • meieri smør, lite stk.
  • en bunt persille

 

Start med å spyle blåskjellene godt i kaldt vann. De som er åpne og som ikke lukker seg når du banker på de, kaster du.

 

 

Deretter tar du frem en gryte og har oppi meieri smøret. Hakk persillen fint opp og legg den oppi gryten sammen med smøret. Press hvitløk i hvitløkspresse og ha den i smøret, samt persillen som du i forkant har hakket fint.

Sett det på svark varme og la det stå og godgjøre seg mens blå skejllene koker.

Ha de vaskede skjellene i en stor gryte, tilsett litt hvitvin eller vann og sett gryten på med lokk over. Etter 5 minutter blåskjellene ferdig kokt og skjell skal da være åpnet. De som ikke har åpnet seg, kaster du.

Nå setter du ovnen på varmluft på 250 grader.

Da er det klart for det som er selve jobben med denne retten. Du må ta et og et skjell, ta ut innmaten og legge den fint tilbake i den ene halvdelen av skjellet. legg så skjellet på et folie kledd stekebrett og når alle er lagt på brettet så tar du en ss og legger en dæsj av smørblandingen oppi skjellet. For enklere å få ut skjellet, bruk den andre halvdelen av skjellet.

Da er det bare og sette blåskjellene inn, midt i ovnen og la de gratinere i ca 5 minutter. Her kan du jo ha oppi litt chilli, eller fine flak av hvitløk om du ønsker og få en annen smak.

Da sier jeg bare ENJOY, dette er så UTROLIG godt, du kan glede deg!!!!

 


 Mmmmmmmmmmmmmm :o)

 

 

2

Lørdags kos - scampi i hvitløk og crispy scampi med dip

  • Skrevet: 16.11.2013
  • Klokken: 22:16
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I dag hadde vi blomkål grateng til middag (skal legge ut oppskrift en annen dag) og måtte ha noe varmt til lørdagskos og fikk lyst og mimre litt tilbake til herlig syden rett.

Scampi i hvitløk 1 person:

 

  • 8 rå scampi (får du tak i rå reker er det absolutt best)
  • 6 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 1 knivsodd kajenne pepper
  • chili

Varm oljen i stekepannen og tilsett tynt finhakket hvitløk og chili, la det stå og bli gyldent, men pass på så du ikke brenner hvitløken.  Ha scampi/reker i stekepannen, fres lett og hell de over i ildfaste skåler og dryss over salt. Gratiner de under grillen i ca 5 min. Pass på så de ikke brenner, men oljen skal frese når de kommer ut av ovenen og blir servert.




Vel bekomme :o)

 

Deretter fortsetter vi litt enkelt og setter følgende i ovenen mens hvitløks scampien  spises, 2 personer:

  • 1 pk Øfas crispy scampi  legges på bakepapir og settes inn i forvarmet oven, 220 g. (står på pk.)
  • stek de i 10 minutter, vend de om og stek i 10 minutter 
  • serveres sammen med dip som består av 4 ss sweet chili sauce, her er den aller beste den du finner i innvandrer butikk, blandet med ca 2 ss kikkoman soya sauce. Smak deg frem.

 




 

Bon Apetite!

 

0

Grønn Asparges med Bacon og Cherry tomater

  • Skrevet: 04.03.2012
  • Klokken: 21:55
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 0

4 personer

  • 12 grønne asparges
  • 4 skiver bacon
  • 4 cherry tomater
  • parmesanost, sitron, salt og pepper
  • god olivenolje

Skyll asparges og kutt av den tykkeste, nederste delen, ca 3 cm.

Ta tre asparges og legg en cherrytomat kuttet i to på toppen av dem. Surr deretter  bacon rundt, fro å holde fast tomaten. Legg i form med skøyten ned.

Press over litt sitron, strø over salt flak (Meldon salt)  og litt grovkvernet pepper. Til slutt sirkler du over litt god olivenolje og drysser parmesan på toppen.

Stek i 250 grader i 10 min., deretter kan du gjerne la de grille litt under grillelement dersom du har det i stekeovnen, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Om sommeren er disse herlige på grillen.

Bon apetitè!

 

(Glemte å ta bilde etter de var stekt, så det ble bare dette fra før steking)

 



 

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits