AnneKariin

Olsen
2

Laget kjøttkaker på søndag og følte da at jeg måtte trå til med en dessert!

  • Skrevet: 12.03.2014
  • Klokken: 21:24
  • Kategori: Deserter
  • Kommentarer: 2

Hadde ikke planlagt middag til helgen og når valget søndag morgen falt på kjøttkaker, som er kjempegodt  når de er hjemmelaget, følte jeg at jeg måtte lage en dessert. Siden det ikke var planlagt, så hadde jeg ikke så mye og velge i og da ble det en vanilje  pannacotta med bær. Inspirasjonen hentet jeg fra Trines Matblogg, der det alltid er noe godt å finne.

Ingredienser til 4 personer:

  • 1 vaniljestang
  • 4 dl kremfløte
  • ca 2 ss sukker
  • 1,5 gelatinplater

 

  • ca 150 gram blåbær, frosne eller friske
  • 1 lime, skall og saft
  • ca 3 ss sukker

 

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på, fløteblandingen må ikke koke! Smak til med sukker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp fløteblandingen. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør de godt inn i fløteblandingen.

Enjoy!

 




 

 

 

2

Lune bjørnebær med et karamelisert lokk, servert med vanilje is

  • Skrevet: 17.03.2013
  • Klokken: 21:59
  • Kategori: Deserter
  • Kommentarer: 2

I dag har jeg latt meg inspierer av en dame som kan det med mat, som er enkel og som oftest utrolig god, Nigella Lawason. Desserten ble servert til 4 personer.

 

Plukket meg bjørnebær i hagen i sommer og de ble i dag til denne enkle herligheten (du kan bytte bjørnebærene med pære om det er ønskelig):

Skulle jo hatt et bilde av den i serveringsskålen, desverre så glemte jeg det helt, så det får bli med dette bilde av skålen som var helt tom etter desserten var inntatt, det sier jo litt.Det som skjuler seg under dette deilige dekke er varme bjørnebær som er dekket av en vanilje og sukker blanding. Jeg prøver og holde meg litt til det som ikke gir så høy blodsukker stigning, så jeg benytter meg av sukrin brunt sukker.

Her er oppskriften:

  • 125 g. smør 
  • 60 g. store havregryn
  • 40 g. mandelflak
  • 30 g. solsikkekjerner
  • 70 g. hvetemel (her benyttet jeg speltmel)
  • 1 ts. kanel
  • 75 g. brunt sukker, her benyttet jeg sukrin sitt brune sukker
  • 500 g. bjørnebær
  • 2 ts. maizenna
  • 50 g. vaniljesukker el. vanlig sukker (her benytter jeg mitt eget hjemmelagede vaniljesukker, som jeg har laget av sukrin melis og en vaniljestang)

Sett ovnene på 200 grader. Smelt smøret og sette det til side. Deretter blander du havregryn, mandelfalk, solsikkekjerner, hvetemel, kanel og brunt sukker. Rør så inn det smelta smøret i blandingen.

Legg bjørnebærene i en ildfast form som tar 7 1/4 desiliter, vend bæra inn i blandingen av vaniljesukker og maizenna. Dryss så over havreblandingen og sett formen inn i stekeoven i 25 minutter.

Serveres med noen kuler vanilje is eller créme fraiche.

Enkelt, søtt og godt :)

 

 

0

Deilig Panna Cotta med Beringebærsaus

  • Skrevet: 16.09.2012
  • Klokken: 15:04
  • Kategori: Deserter
  • Kommentarer: 0

Panna cotta er ypperlig gjestemat, da den kan forberedes på forhånd og tar minimalt med tid å anrette mens øvrige rydder bort tallerkener fra bordet. 

Finn frem (til ca 6 porsjoner):

Panna cotta:

2 gelatinplater, bløtlagt i vann i 5-10 minutter

1-1,5 ss sukker

1 ss honning

4,5 dl kremfløte

1 vaniljestang, frøene

1/2 sitron, finrevet skall (kun det gule)

Bringebærsaus:

ca 300 gram frosne bringebær

ca 2 ss sukker (smak til)

1/2 dl vann

Tilbehør:

Friske blå bær

Mynte eller sitronmelisse

 

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann, og la det ligge i 5-10 minutter.

Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det smelte på middels varme, til du får lys karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Tilsett honning og fløte og varm opp blandingen under stadig omrøring. Etterhvert vil karamellen og honningen løse seg helt opp, men pass på at det ikke koker.



Del en vaniljestang på lang og skrap ut frøene. Vask og tørk sitronen og riv skallet fint på et rivjern (kun det gule). Tilsett vaniljefrø, vaniljestangen og sitronskallet, og la fløteblandingen stå og trekke på lav temperatur i ca 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i fløteblandingen. Sil deretter blandingen i en finmasket sil.

Hell fløteblandingen i 6 glass eller porsjonsformer. Fall ikke for fristelsen til å lage rause porsjoner. Dette er mektige saker og for mye av det gode kan bli alt for mye! Avkjøl noen minutter, før du setter det i kjøleskapet til det stivner. Det tar 2-4 timer. Denne desserten kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

Kok opp bringebær, vann og sukker (smak til). La det småkoke i ca 5 minutter. Hell blandingen over i en fin sil og la den renne av. Hell tilbake i kasserollen og reduser sausen til omtrent det halve, til du får en ganske tyktflytende saus. Avkjøl.



Panna cotta kan anrettes på ulike måter; du kan servere den i glasset og helle sausen over, og deretter pynte med friske bær og urter, eller du kan for eksempel hvelve den over på en tallerken og ha saus og bær rundt. Dersom du skal hvelve panna cottaen kan det være lurt å skjære langs kanten med en liten, skarp kniv og deretter dyppe glasset forsiktig i varmt vann til puddingen løsner og lar seg hvelve ut.

Serveres gjerne med en kopp espresso, og/eller et glass sherry, for eksempel Sherry Fau N´6 fra Spania.

Nyt :o)

0

Yoghurtis med jordbær

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 12:33
  • Kategori: Deserter
  • Kommentarer: 0

8 porsjoner

  • 1 kurv jordbær
  • 4 dl vaniljeis
  • 4 dl jordbæryoghurt
  • 2 eggehviter
  • 1 lime, saft og skall
  • 2 ss melis

 

Bland halvparten av jodbærene, vaniljeis og yoghurt i en blender. Pisk eggene i en bolle slik at neste er helt stive og bland dem med jordbærblandingen. Ha iskremblandingen i en sprøytepose og fordel den i porsjonsskåler eller i en bolle og frys (helst over natten).

Del opp de resterende jordbærene i små terninger og ha dem i en blolle sammen med melis, saft og skall fra limen. La bærene marinere i 15 min.

La isen tine litt før servering. Pynt med jordbær.

Smaker fortreffelig, men vær forsiktig med limen dersom du ikke ønsker en for bitter smak av jordbærene.

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits