hits

AnneKariin

Olsen
1

Foccacia brd

  • Skrevet: 17.02.2018
  • Klokken: 20:10
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

 

Deig

  • 1 kg. siktet speltmel eller hvetemel 
  • 1 pakke fersk gjr (trrgjr kan ogs brukes)
  • 2-3 ss sukker eller honning
  • Salt
  • Litt chilipulver
  • Vann (ca 9 dl)
  • 1 glass soltrkede tomater

 

 

Oljeblanding

  • 1 1/2 dl olivenolje, bruk den oljen du siler fra de soltrkede tomatene og fyll p slik at du nr mengden
  • 2-3 fedd hvitlk
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • salt

Bland sammen mel, gjr, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. Deigen er klisset og det er helt riktig. Finhakk tomatene og rr godt inn. Heves 1 time under tildekking. 

Ha olivenoljen i en bolle. Finhakk hvitlk og tilsett krydder i oljen. Rr rundt og la det st mens deigen hever. Sl deigen ned og press ut all luft, ha litt olje p hendene s slipper du at deigen klisser seg til fingrene dine. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.

Bruk fingrene til stikke hull i deigen.

Etter en times heving helles oljeblandingen og pass p at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stekes p 200 grader i 20 til 25 minutter til det har ftt en gylden skorpe.La brdet hvile litt fr servering.

 

I lag med brdet er det herlig med en god olje og balsamico eddik:

Oppi en liten kopp heller du litt god basilikum og olivenolje, tilsett 1 ts krydder blanding fra oliveris (urtesalt) og noen drper med balsamicoeddik (lilla etikett). Jeg bruker olje og eddik fra oliveris, da jeg synest denne er fantastisk god.  Rr det sammen med en ts og server en liten kopp til hver kuvert.

1

Hadde glemt kjpe rundstykker til sndags frokosten i dag, da ble rundstykker med bakepulver redningen!

  • Skrevet: 08.11.2015
  • Klokken: 17:28
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

Ingredienser:

  • 7 dl hvetemel (Eller 3,5 dl hvetemel og 3,5 dl grov sammalt hvete)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • En neve linfr
  • En neve solsikkefr
  • 2 dl vann
  • 2 dl melk
  • Sesamfr til str

Start med sette ovnen p 230 grader.

Bland sammen alt det trre, og tilsett melk og vann til det blir en passelig deig.

Trill ut 12 rundstykker, legg dem p steke brett. Pensle med vann og dryss sesamfr over dem.Fordelen med bakepulver er at du n kan sette rundstykkene rett i ovnen uten for heving.



Stekes i 15 til 20 min p 230 grader, midt i ovnen.

Hele bakingen inkludert steking tar ca 30 minutter.

Jeg fikk denne gangen kun 9 rundstykker, da jeg laget de ganske store.



Enjoy

1

17-Mai kaken nummer 1?

  • Skrevet: 16.05.2015
  • Klokken: 20:59
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

I dag har jeg laget kaken som fremstr som 17-mai kaken nummer en i media, Pavlova.




Ingredienser til 8 personer

Marengsbunn

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts bringebreddik
  • 1 ss maizena

Sett stekeovnen p varmluft, 120 grader.

Skill eggehvitene fra plommen. Gjr det gjerne i eget glass, da du ikke m ha med noe plomme. Ta vare p 3 av plommene til vaniljekremen.

Bland s eggehviter med 100 g. sukker og pisk dette mens du blander resten av sukkeret med maizena. Nr dette er blandet heller du det inn, litt etter litt, mens vispen gr. La det n st og g til du fr en blank fin marengsmasse. Nr den er blank og fin tilsett bringebreddik og la den g videre til det er vispet inn, ca 15 sec.

N tegner du opp p bakepapir en sirkel etter en form p 28 cm. Snu bakepapiret og fordel marengs massen utover p papiret, der du flger sirkelen.

Sett kaken i ovnen p midterste rille og la steke i 1 time og 30 minutter.

Deretter pner du ovnen og lar marengsen st og bli kald i ovnen. Sett gjerne ovnsdren litt p gltt.

Mens kaken kjler starter du med vaniljekremen.

Vaniljekrem

  • 500 ml. hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g. sukker
  • 20 g. maisenna
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 4 pl. gelantin
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 2 dl. flte

Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frene fra vaniljestangen. Ha frene over i melken og kok melken sakte opp.

Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det trre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri.

Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping (viktig for unng klumper) til kremen blir tykk og blank. Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen br den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned p overflaten av kremen. Avkjl.

Bltlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbltte gelatinplatene og ls dem opp over svak varme.

Visp kremflten med 1 ts. vaniljesukker og sett til side.

Visp s opp vaniljekremen og hell i gelatinen mens pisken gr. Tilsett s kremflten og pisk den sammen med vaniljekremen. Sett n vaniljekremen kjlig en 30 min.

Ta den avkjlte marengsbunnen og dra forsiktig av bakepapiret. Legg den p kakefatet du veil benytte.

Smr over vaniljekremen og legg over jodbr, blbr og bringebr. N drysser du over et lett dryss med melis og din 17-mai Pavlova er klar til servering.

nsker alle en feiende flott 17-Mai feiring i morgen!




4

Lettvint og meget god kake nr du fr uventet besk - rmmekake

  • Skrevet: 04.08.2013
  • Klokken: 20:29
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 4

I dag kom vi plutselig p at vi skulle invitere svigermor p middagsbesk, da vi hadde en svinestek som var i strste laget for oss. Da er det jo kjekt ha noe til dessert ogs, men nr besket ikke er planlagt er det jo ikke alltid du har handlet inn til noe kaffegodt. Da er det godt vite at har du en rmmeboks og egg, s kommer du langt og desserten/kaffekaken er ferdig til servering innen 45 minutter :)

Ingedienser:

  • 3 egg
  • 3 dl sukker (jeg brukte sukrin for f et sunnere alternativ)
  • 3 dl hvete mel (jeg brukte spelt mel og det gikk ogs helt godt)
  • 2 ts. bakepulver
  • 2 ts. vaniljesukker
  • 3 dl. lettrmme

Pisk egg og sukker og tilsett s det vrige, pisk til du har en jevn masse og helle i en bakepapirkledd og smurt sprinkelform.

Jeg hadde noen blbr i kjleskapet, s jeg ristet de i litt mel og puttet de ned i deigen, her kan du sikkert benytte bringebr, rips, epler eller annet om du nsker variere. Imidlertid kan jeg garantere at den smaker utrolig godt uten noe attt eller oppi, du kan ha den slik den er. For pynt kan du ogs drysse over litt melis. Som sakt man tager vad man haver :o)

Stek p 180 grader midt i ovnen i ca 40 minutter, kaken skal bli gylden og stikk gjerne i den med en grill/strikke pinne for sjekke at den er ferdig.

Serveres som den er eller sammen med vanilje is om du har det i fryseren.











0

Knekkebrd

  • Skrevet: 06.06.2013
  • Klokken: 23:34
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 0

Dette er rre til dekke en langpanne:

  • 100 g. sesamfr
  • 25 g. linfr
  • 80 g. mandler, malt
  • 1 stor ss fiberhusk
  • 1/4 ts. salt
  • 2,5 dl vann

Rr alle ingrediensene sammen i en bolle og la det svelle i 5 minutter. Dekk langpannen med bakepapir og legg et nytt bakepapir over. Trykk/kjevl deigen utover hele platen og nr du har ftt det jevnt ut drar du av det verste bakepapiret.

Rut opp med et pizza hjul eller kniv i passe stykker, og stek midt i ovenen med varmluft ved 160 grader i 30-40 minutter og avkjles deretter p rist.

Herlig med smr og rabarbrasyltety p, oppskriften p det finner du under syltety :)




Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign