AnneKariin

Olsen
1

Hadde glemt å kjøpe rundstykker til søndags frokosten i dag, da ble rundstykker med bakepulver redningen!

  • Skrevet: 08.11.2015
  • Klokken: 17:28
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

Ingredienser:

  • 7 dl hvetemel (Eller 3,5 dl hvetemel og 3,5 dl grov sammalt hvete)
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • En neve linfrø
  • En neve solsikkefrø
  • 2 dl vann
  • 2 dl melk
  • Sesamfrø til strø

 

Start med å sette ovnen på 230 grader. 

Bland sammen alt det tørre, og tilsett melk og vann til det blir en passelig deig. 

Trill ut 12 rundstykker, legg dem på steke brett. Pensle med vann og dryss sesamfrø over dem. Fordelen med bakepulver er at du nå kan sette rundstykkene rett i ovnen uten for heving. 



 

Stekes i 15 til 20 min på 230 grader, midt i ovnen.

Hele bakingen inkludert steking tar ca 30 minutter.

Jeg fikk denne gangen kun 9 rundstykker, da jeg laget de ganske store. 



 

Enjoy  

1

17-Mai kaken nummer 1?

  • Skrevet: 16.05.2015
  • Klokken: 20:59
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

I dag har jeg laget kaken som fremstår som 17-mai kaken nummer en i media, Pavlova.

 




 

Ingredienser til 8 personer

 

Marengsbunn

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts bringebæreddik
  • 1 ss maizena

 

Sett stekeovnen på varmluft, 120 grader.

 

Skill eggehvitene fra plommen. Gjør det gjerne i eget glass, da du ikke må ha med noe plomme. Ta vare på 3 av plommene til vaniljekremen.

Bland så eggehviter med 100 g. sukker og pisk dette mens du blander resten av sukkeret med maizena. Når dette er blandet heller du det inn, litt etter litt, mens vispen går. La det nå stå og gå til du får en blank fin marengsmasse. Når den er blank og fin tilsett bringebæreddik og la den gå videre til det er vispet inn, ca 15 sec.

Nå tegner du opp på bakepapir en sirkel etter en form på  28 cm. Snu bakepapiret og fordel marengs massen utover på papiret, der du følger sirkelen.

 

Sett kaken i ovnen på midterste rille og la steke i 1 time og 30 minutter. 

Deretter åpner du ovnen og lar marengsen stå og bli kald i ovnen. Sett gjerne ovnsdøren litt på gløtt.

 

 

Mens kaken kjøler starter du med vaniljekremen.

 

Vaniljekrem

  • 500 ml. hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g. sukker
  • 20 g. maisenna
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 4 pl. gelantin
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 2 dl. fløte

 

Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene over i melken og kok melken sakte opp. 

Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri. 

Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping (viktig for å unngå klumper) til kremen blir tykk og blank. Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen bør den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen. Avkjøl. 

 

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs dem opp over svak varme.

Visp kremfløten med 1 ts. vaniljesukker og sett til side.

Visp så opp vaniljekremen og hell i gelatinen mens pisken går. Tilsett så kremfløten og pisk den sammen med vaniljekremen. Sett nå vaniljekremen kjølig en 30 min.

Ta den avkjølte marengsbunnen og dra forsiktig av bakepapiret. Legg den på kakefatet du veil benytte.

Smør over vaniljekremen og legg over jodbær, blåbær og bringebær. Nå drysser du over et lett dryss med melis og din 17-mai Pavlova er klar til servering.

 

Ønsker alle en feiende flott 17-Mai feiring i morgen!

 

 




 

 

4

Lettvint og meget god kake når du får uventet besøk - rømmekake

  • Skrevet: 04.08.2013
  • Klokken: 20:29
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 4

I dag kom vi plutselig på at vi skulle invitere svigermor på middagsbesøk, da vi hadde en svinestek som var i største laget for oss. Da er det jo kjekt å ha noe til dessert også, men når besøket ikke er planlagt er det jo ikke alltid du har handlet inn til noe kaffegodt. Da er det godt å vite at har du en rømmeboks og egg, så kommer du langt og desserten/kaffekaken er ferdig til servering innen 45 minutter :)

 

Ingedienser:

  • 3 egg
  • 3 dl sukker (jeg brukte sukrin for å få et sunnere alternativ)
  • 3 dl hvete mel (jeg brukte spelt mel og det gikk også helt godt)
  • 2 ts. bakepulver
  • 2 ts. vaniljesukker
  • 3 dl. lettrømme

 

Pisk egg og sukker og tilsett så det øvrige, pisk til du har en jevn masse og helle i en bakepapirkledd og smurt sprinkelform. 

 

Jeg hadde noen blåbær i kjøleskapet, så jeg ristet de i litt mel og puttet de ned i deigen, her kan du sikkert benytte bringebær, rips, epler eller annet om du ønsker å variere. Imidlertid kan jeg garantere at den smaker utrolig godt uten noe attåt eller oppi, du kan ha den slik den er. For pynt kan du også drysse over litt melis. Som sakt man tager vad man haver :o)

Stek på 180 grader midt i ovnen i ca 40 minutter, kaken skal bli gylden og stikk gjerne i den med en grill/strikke pinne for å sjekke at den er ferdig. 

Serveres som den er eller sammen med vanilje is om du har det i fryseren.

 











 

0

Knekkebrød

  • Skrevet: 06.06.2013
  • Klokken: 23:34
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 0

Dette er røre til å dekke en langpanne:

  • 100 g. sesamfrø
  • 25 g. linfrø
  • 80 g. mandler, malt
  • 1 stor ss fiberhusk
  • 1/4 ts. salt 
  • 2,5 dl vann

Rør alle ingrediensene sammen i en bolle og la det svelle i 5 minutter. Dekk langpannen med bakepapir og legg et nytt bakepapir over. Trykk/kjevl deigen utover hele platen og når du har fått det jevnt ut drar du av det øverste bakepapiret.

Rut opp med et pizza hjul eller kniv i passe stykker, og stek midt i ovenen med varmluft ved 160 grader i 30-40 minutter og avkjøles deretter på rist.

 

Herlig med smør og rabarbrasyltetøy på, oppskriften på det finner du under syltetøy :)

 




 

Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits