AnneKariin

Olsen
0

Enkel og grei lørdagskvess

  • Skrevet: 05.11.2016
  • Klokken: 19:06
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0

Dette må inn i min elektroniske kokebok, da det var virkelig var noe som falt i smak hos store og små og smakte helt fortreffelig. Retten kan fint lages i forkant i formen og deretter få stå i kjøleskapet frem til en 35 minutter før gjestene ankommer (kommer an på hvor godt og hvor små kyllingbitene er). 

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 kyllingfileter
  • 1 gul og en rød paprika
  • 2 rødløk
  • 1 mango
  • 1 appelsin
  • 5 ts thai red curry paste
  • salt og pepper
  • smør/olje til steking
  • koreander
  • nan brød eller annet godt brød
  • ris

Start med å kutte kylling i passelige biter og stek den gylden på pannen og krydre med salt og pepper, for deretter å legge dem over i bunnen av en ildfast form. Kutt opp løk og paprika i passelige biter og steker dem blanke og delvis myke i smør/olje og hell løk og paprika over kyllingbitene.

Nå skreller du og kutter opp mangoen i biter, ha den opp i en beholder. Ta appelsinen og press den for saft, som du heller oppi samme beholder som du hadde mangoen. Til slutt tilsetter du 5 ts thai red curry paste. 

Kjør blandingen sammen til en fin saus med din bullit, eller om du ikke har det med din stavmikser eller hurtigmikser. Hell sausen over formen med kylling og grønnsaker.

Sett formen midt i forvarmet ovn til 180 grader i 40 minutter (har du stekt bitene godt og de ikke er så store kan tiden reduseres til det halve), selv er jeg kresen når det er kylling og lar de heller stå litt lenger. Mens kylling steker koker du risen etter anvisningen på pakken.

Når retten er ferdigstekt lar du den stå og hvile i 5 til 10 minutter mens du varmer opp nan brødet. Ønsker du så server gjerne med en salat, men det er aboslutt ikke nødvendig.

Da sier jeg bare velkommen til bords :o) 



 

 

Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits