AnneKariin

Olsen
0

Biff Chop Suey enkelt og godt

  • Skrevet: 08.11.2015
  • Klokken: 16:23
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 0



 

Tid: 40 min
Antall: 2 pers

Ingredienser:

  • 2 porsjoner ris
  • ca. 250 til 300 g biff (jeg brukte banke biff)
  • 1/2 boks bambusskudd
  • 1/2 boks vannkastanjer
  • 1/2 boks minimais
  • 1 gulrot
  • 1 liten løk
  • 2 vårløk
  • 1 ss hakket fersk ingefær

Marinade:

  • 1/2 ss soyasaus
  • 1 ss østerssaus
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ts maisstivelse

Saus:

  • 2 ss kjøttbuljong
  • 1 ss østerssaus
  • 1/2 ts maisstivelse

 



Fremgangsmåte:

Bland sammen marinaden. Skjær kjøttet i tynne skiver og la det ligge ute på benken  i marinaden så lenge som du har anledning og minst i 30 min.

Bland sammen ingrediensene til sausen. Her kan du fuske og tilsette litt Blue Dragon saus i tillegg om det er ønskelig, men absolutt ikke nødvendig.

Kutt gulrot i skiver (her kan du gjerne bruke ostehøvel for å få jevne tynne skiver), løk i strimler og vårløk og minimais i 1 cm biter.

Stek kjøttet i varm panne med litt olje. Ha kjøttet tilbake i en skål.

Tilsett lit mer olje eller smør og ha alle grønnsakene opp i stekepannen og fres det hurtig, slik at de blir blanke og fine men fortsatt krispy og god.

Ha nå tilbake kjøttet i stekepannen, rør inn sausen og kok opp. La det putre i et par minutter og retten er klar til servering.

Retten serverer jeg med kokt ris og kikkomann (soyasaus) for de som ønsker det. 

Har du ikke vannkastanjer eller du ikke liker de, tilsett heller litt paprika kuttet i biter  eller bønnespirer  her kan en ta det en selv liker og har i hus.

Da var retten klar til servering.

 

Enjoy :-)

 

 

 

Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits