AnneKariin

Olsen
4

Verdens Beste Eplekake med eplemos og vanilje

 • Skrevet: 23.10.2015
 • Klokken: 18:05
 • Kategori: Kaker
 • Kommentarer: 4

Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj på et kontor i vår avdeling på fredagen. Nå er det jo tid for epler og det bugner av dem i haven, så hva passer vel bedre enn å lage en god eplekake, som du kan lage dagen før om du ønsker å den blir bare bedre av noen dager i kjøleskapet, mmmm.

Ingredienser:

 • 250 g. hvetemel
 • 125 g. meierismør
 • 125 g. sukker
 • 1 ts. bake puler
 • 1 egg i normal str. eller to små

La smøret være roms temperert og tilsett sukker og hvetemel. Jeg bruker K-vispen i Kenwood og blander det fort til en fin deig. Forsøk først med et egg og får du en fin deig av å gjøre det, så ikke tilsett flere, da det kan bli vanskelig å trykke ut deigen i formen.

Ta en spring form på 24, cm, legg et bake papir i bunnen og fest på ringen rundt. Nå bruker jeg spray formfett og sprayer rundt kanten og litt oppå bakepapiret. Trykker så 2/3 av deigen rundt i formen og litt opp på kanten. 

Fyll

 • 1/4 l. vaniljekrem, her benytter jeg ferdig kjøpt på boks og ser hvor mye jeg må ha for å dekke bunnen, tar gjerne litt mer.
 • 3 dl. eplemos som jeg lager selv, for å ikke ha for mye sukker i den.
 • 3 epler, skåret i ikke alt for tynne skiver.
 • 1 lite egg
 • Kanel og sukker

Smør vaniljekremen utover bunnen, fordel så eplemosen over. Skrell og skiv opp eplene, bland sukker og kanel i en pose og ha eple skivene oppi. Rist posen og skivene er klart til å stikkes tett i tett i kaken.

Nå tar du resten av deigen og triller til tynne pølser som du trykker litt flate. Legg de i rutemønster oppå kaken. Har du nå deig igjen, så forsegler jeg kaken rundt kanten med det, en hel sirkel rundt hele ytterkant av formen. Til slutt pensler jeg over med et pisket egg.

Stekes i forvarmet ovn, midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. 

Denne kaken er utrolig enkel og lage, da du kan koke eplemos og ha i fryseren, slik at den kan tas opp og tines i forkant. Må jo bare få si at dersom du har noe igjen etter å ha servert denne så gjør det intet, for den blir bare bedre dess lenger den står, imidlertid er det sjelden du får mulighet til å teste det ut, som oftest blir fatet tomt.Enjoy :)

annebe 23.10.2015 kl.18:17

Den både hørtes og så veldig god ut :) Har ikke laget eplekake i høst..men pleier jo det, så får se å ha det snart :) Ønsker deg en fin helg :)))

Margrethe 23.10.2015 kl.19:04

Nam..... eplekake er topp ! Med krem...... :-)

Anne-Kariin 23.10.2015 kl.19:40

Enig Margrethe, men denne er faktisk like god uten krem, bare prøv!

Anne-Kariin 23.10.2015 kl.19:40

Denne er svært hurtig og enkel og lage. Riktig god helg til deg også1
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits