AnneKariin

Olsen
4

Verdens Beste Eplekake med eplemos og vanilje

  • Skrevet: 23.10.2015
  • Klokken: 18:05
  • Kategori: Kaker
  • Kommentarer: 4

Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj p et kontor i vr avdeling p fredagen. N er det jo tid for epler og det bugner av dem i haven, s hva passer vel bedre enn lage en god eplekake, som du kan lage dagen fr om du nsker den blir bare bedre av noen dager i kjleskapet, mmmm.

Ingredienser:

  • 250 g. hvetemel
  • 125 g. meierismr
  • 125 g. sukker
  • 1 ts. bake puler
  • 1 egg i normal str. eller to sm

La smret vre roms temperert og tilsett sukker og hvetemel. Jeg bruker K-vispen i Kenwood og blander det fort til en fin deig. Forsk frst med et egg og fr du en fin deig av gjre det, s ikke tilsett flere, da det kan bli vanskelig trykke ut deigen i formen.

Ta en spring form p 24, cm, legg et bake papir i bunnen og fest p ringen rundt. N bruker jeg spray formfett og sprayer rundt kanten og litt opp bakepapiret. Trykker s 2/3 av deigen rundt i formen og litt opp p kanten.

Fyll

  • 1/4 l. vaniljekrem, her benytter jeg ferdig kjpt p boks og ser hvor mye jeg m ha for dekke bunnen, tar gjerne litt mer.
  • 3 dl. eplemos som jeg lager selv, for ikke ha for mye sukker i den.
  • 3 epler, skret i ikke alt for tynne skiver.
  • 1 lite egg
  • Kanel og sukker

Smr vaniljekremen utover bunnen, fordel s eplemosen over.



Skrell og skiv opp eplene, bland sukker og kanel i en pose og ha eple skivene oppi. Rist posen og skivene er klart til stikkes tett i tett i kaken.





N tar du resten av deigen og triller til tynne plser som du trykker litt flate. Legg de i rutemnster opp kaken. Har du n deig igjen, s forsegler jeg kaken rundt kanten med det, en hel sirkel rundt hele ytterkant av formen. Til slutt pensler jeg over med et pisket egg.

Stekes i forvarmet ovn, midt i ovnen p 200 grader i 20 minutter.



Denne kaken er utrolig enkel og lage, da du kan koke eplemos og ha i fryseren, slik at den kan tas opp og tines i forkant. M jo bare f si at dersom du har noe igjen etter ha servert denne s gjr det intet, for den blir bare bedre dess lenger den str, imidlertid er det sjelden du fr mulighet til teste det ut, som oftest blir fatet tomt.



Enjoy :)

annebe 23.10.2015 kl.18:17

Den bde hrtes og s veldig god ut :) Har ikke laget eplekake i hst..men pleier jo det, s fr se ha det snart :) nsker deg en fin helg :)))

Margrethe 23.10.2015 kl.19:04

Nam..... eplekake er topp ! Med krem...... :-)

Anne-Kariin 23.10.2015 kl.19:40

Enig Margrethe, men denne er faktisk like god uten krem, bare prv!

Anne-Kariin 23.10.2015 kl.19:40

Denne er svrt hurtig og enkel og lage. Riktig god helg til deg ogs1
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits