AnneKariin

Olsen
7

Alene hjemme - da ble det god gammeldags fiskegrateng til middag

  • Skrevet: 31.07.2015
  • Klokken: 21:46
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 7

Hadde røykt torsk i fryseren og siden jeg og mannen er alene hjemme i dag, fikk vi lyst på fisk. Valget falt på fiskegrateng, som er enkelt og godt.

Dette er en stor porsjon, som rekker til 5 til 6 personer, vi toi spiste en del i dag og har fryst ned to middager til. Har ferie nå, ellers hadde jeg spart og tatt med kald til lunsj på jobb imorgen, for det smaker også helt fortreffelig.

 



Ingredienser:

  • 400 g makaroni
  • 500 g røkt torsk (eller annen hvit fisk)
  • 1 l h-melk
  • 1 dl hvetemel
  • 1/2 ts malt muskat (kan helt fint sløyfes om du ikke er glad i muskat)
  • 4 eggeplommer
  • 4 eggehviter
  • 3-4 ss griljermel (TIPS! Her lager jeg mitt eget ved å tørke loff og deretter kjøre den i hurtigmikseren)
  • 100 g bacon

Fremgangsmåte:


1. Kok opp vann og la fisken trekke ca 10 min, til den er gjennomkokt. Del fisken i små biter.

2. Kok makaroni som anvist på pakken. Skyll den deretter i kaldt vann.

3. Lag hvitsaus slik:

Bland mel og litt av melka og visp til det ikke er noen klumper. Ha i resten av melka og kok opp. La det småkoke til sausen tykner. Pass på å røre hele tiden, så det ikke brenner seg i bunnen. Når sausen er passelig tykk så visper du inn eggeplommene. Smak til med muskat. Du behøver ikke ha noe salt i sausen, da fisken er salt i seg selv!

5. Bland sammen fisken, makaroni og saus.

6. Stivpisk eggehvitene og vend de forsiktig inn i gratengen.





7. Ha gratengen i en ildfast form. Dryss griljermel over fiskegratengen. Legg små skiver av bacon på toppen.



7. Stekes ca 25-30 min på 200 C. Samtidig som gratengen står i ovnen, setter du  potetene på koking da er det ferdig ca samtidig.

Server med smeltet smør tilsatt gressløk og gjerne også en gulrot salat.

 



 

ENJOY!

Karita Ree Sola 31.07.2015 kl.22:12

Nam dette så veldig godt ut! :-D

Anette 31.07.2015 kl.22:30

åh, det såg godt ut!

Ha en riktig fin helg <3

Anne-Kariin 31.07.2015 kl.22:39

Ønsker også deg en riktig god helg Anette :-) Det er utrolig godt anbefales virkelig. Avsluttet kvelden med hummer suppen som du også finner her på bloggen, den er bare så enkelt og så utrolig god. Lager den ved bruk av en svært rimelig hummer som jeg kjøper frossen på Coop Mega, men du får jo også relativ rimelig hummer på Kiwi og Rema.

annebe 31.07.2015 kl.23:26

Takk for inspirasjon og oppskrift..lenge siden jeg har spist det nå..men det er kjempegod mat !

Fin helg videre til deg :))

Anne-Kariin 31.07.2015 kl.23:40

Flott at du setter pris på inspirasjonen, i morgen blir det fårikål her hos meg. Ønsker også deg en riktig fin helg :-)

Naomi 20.10.2015 kl.21:46

Dette så godt ut. Ha en fin kveld.

Anne-Kariin 22.10.2015 kl.20:48

Den er utrolig god Naomi, fisk kan også erstattes med pølse og du får pølsegrateng. Ha en riktig fin kveld du også.
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits