AnneKariin

Olsen
1

17-Mai kaken nummer 1?

  • Skrevet: 16.05.2015
  • Klokken: 20:59
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

I dag har jeg laget kaken som fremstr som 17-mai kaken nummer en i media, Pavlova.




Ingredienser til 8 personer

Marengsbunn

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts bringebreddik
  • 1 ss maizena

Sett stekeovnen p varmluft, 120 grader.

Skill eggehvitene fra plommen. Gjr det gjerne i eget glass, da du ikke m ha med noe plomme. Ta vare p 3 av plommene til vaniljekremen.

Bland s eggehviter med 100 g. sukker og pisk dette mens du blander resten av sukkeret med maizena. Nr dette er blandet heller du det inn, litt etter litt, mens vispen gr. La det n st og g til du fr en blank fin marengsmasse. Nr den er blank og fin tilsett bringebreddik og la den g videre til det er vispet inn, ca 15 sec.

N tegner du opp p bakepapir en sirkel etter en form p 28 cm. Snu bakepapiret og fordel marengs massen utover p papiret, der du flger sirkelen.

Sett kaken i ovnen p midterste rille og la steke i 1 time og 30 minutter.

Deretter pner du ovnen og lar marengsen st og bli kald i ovnen. Sett gjerne ovnsdren litt p gltt.

Mens kaken kjler starter du med vaniljekremen.

Vaniljekrem

  • 500 ml. hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g. sukker
  • 20 g. maisenna
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 4 pl. gelantin
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 2 dl. flte

Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frene fra vaniljestangen. Ha frene over i melken og kok melken sakte opp.

Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det trre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri.

Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping (viktig for unng klumper) til kremen blir tykk og blank. Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen br den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned p overflaten av kremen. Avkjl.

Bltlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbltte gelatinplatene og ls dem opp over svak varme.

Visp kremflten med 1 ts. vaniljesukker og sett til side.

Visp s opp vaniljekremen og hell i gelatinen mens pisken gr. Tilsett s kremflten og pisk den sammen med vaniljekremen. Sett n vaniljekremen kjlig en 30 min.

Ta den avkjlte marengsbunnen og dra forsiktig av bakepapiret. Legg den p kakefatet du veil benytte.

Smr over vaniljekremen og legg over jodbr, blbr og bringebr. N drysser du over et lett dryss med melis og din 17-mai Pavlova er klar til servering.

nsker alle en feiende flott 17-Mai feiring i morgen!




annebe 16.05.2015 kl.22:31

Det er jo en dekorativ kake og veldig god ogs :) Har ikke bakt til i morgen men har is i fryseren ...deilig det ogs :)) Kos deg med kake og 17 mai feiring :))
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits