AnneKariin

Olsen
1

17-Mai kaken nummer 1?

  • Skrevet: 16.05.2015
  • Klokken: 20:59
  • Kategori: Bakverk
  • Kommentarer: 1

I dag har jeg laget kaken som fremstår som 17-mai kaken nummer en i media, Pavlova.

 




 

Ingredienser til 8 personer

 

Marengsbunn

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts bringebæreddik
  • 1 ss maizena

 

Sett stekeovnen på varmluft, 120 grader.

 

Skill eggehvitene fra plommen. Gjør det gjerne i eget glass, da du ikke må ha med noe plomme. Ta vare på 3 av plommene til vaniljekremen.

Bland så eggehviter med 100 g. sukker og pisk dette mens du blander resten av sukkeret med maizena. Når dette er blandet heller du det inn, litt etter litt, mens vispen går. La det nå stå og gå til du får en blank fin marengsmasse. Når den er blank og fin tilsett bringebæreddik og la den gå videre til det er vispet inn, ca 15 sec.

Nå tegner du opp på bakepapir en sirkel etter en form på  28 cm. Snu bakepapiret og fordel marengs massen utover på papiret, der du følger sirkelen.

 

Sett kaken i ovnen på midterste rille og la steke i 1 time og 30 minutter. 

Deretter åpner du ovnen og lar marengsen stå og bli kald i ovnen. Sett gjerne ovnsdøren litt på gløtt.

 

 

Mens kaken kjøler starter du med vaniljekremen.

 

Vaniljekrem

  • 500 ml. hel melk
  • 1 vaniljestang
  • 100 g. sukker
  • 20 g. maisenna
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 4 pl. gelantin
  • 1 ts. vaniljesukker
  • 2 dl. fløte

 

Hell melken i en kasserolle og tilsett halvparten av sukkeret. Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha frøene over i melken og kok melken sakte opp. 

Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir helt glatt og klumpfri. 

Hell halvparten av den kokende melken over eggeblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake igjen i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og kok vaniljekremen i 2 minutter, hele tiden under konstant visping (viktig for å unngå klumper) til kremen blir tykk og blank. Hell vaniljekremen over i en ren bolle (er det klumper i kremen bør den gnis gjennom en sil) og legg plastfilm helt ned på overflaten av kremen. Avkjøl. 

 

Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Klem vannet godt ut av de oppbløtte gelatinplatene og løs dem opp over svak varme.

Visp kremfløten med 1 ts. vaniljesukker og sett til side.

Visp så opp vaniljekremen og hell i gelatinen mens pisken går. Tilsett så kremfløten og pisk den sammen med vaniljekremen. Sett nå vaniljekremen kjølig en 30 min.

Ta den avkjølte marengsbunnen og dra forsiktig av bakepapiret. Legg den på kakefatet du veil benytte.

Smør over vaniljekremen og legg over jodbær, blåbær og bringebær. Nå drysser du over et lett dryss med melis og din 17-mai Pavlova er klar til servering.

 

Ønsker alle en feiende flott 17-Mai feiring i morgen!

 

 




 

 

annebe 16.05.2015 kl.22:31

Det er jo en dekorativ kake og veldig god også :) Har ikke bakt til i morgen men har is i fryseren ...deilig det også :)) Kos deg med kake og 17 mai feiring :))
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits