AnneKariin

Olsen
2

Herlige blskjell som forrett eller snacks

  • Skrevet: 10.05.2015
  • Klokken: 21:53
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I kveld hadde vi noe som er utrolig enkelt og lage, men som smaker bare s utrolig godt.

Du behver:

  • 1 nett blskjell
  • hvitlksfedd, 4 eller mer
  • meieri smr, lite stk.
  • en bunt persille

Start med spyle blskjellene godt i kaldt vann. De som er pne og som ikke lukker seg nr du banker p de, kaster du.

Deretter tar du frem en gryte og har oppi meieri smret. Hakk persillen fint opp og legg den oppi gryten sammen med smret. Press hvitlk i hvitlkspresse og ha den i smret, samt persillen som du i forkant har hakket fint.

Sett det p svark varme og la det st og godgjre seg mens bl skejllene koker.

Ha de vaskede skjellene i en stor gryte, tilsett litt hvitvin eller vann og sett gryten p med lokk over. Etter 5 minutter blskjellene ferdig kokt og skjell skal da vre pnet. De som ikke har pnet seg, kaster du.

N setter du ovnen p varmluft p 250 grader.

Da er det klart for det som er selve jobben med denne retten. Du m ta et og et skjell, ta ut innmaten og legge den fint tilbake i den ene halvdelen av skjellet. legg s skjellet p et folie kledd stekebrett og nr alle er lagt p brettet s tar du en ss og legger en dsj av smrblandingen oppi skjellet. For enklere f ut skjellet, bruk den andre halvdelen av skjellet.

Da er det bare og sette blskjellene inn, midt i ovnen og la de gratinere i ca 5 minutter. Her kan du jo ha oppi litt chilli, eller fine flak av hvitlk om du nsker og f en annen smak.

Da sier jeg bare ENJOY, dette er s UTROLIG godt, du kan glede deg!!!!


Mmmmmmmmmmmmmm :o)

annebe 10.05.2015 kl.22:01

Bra tips, liker blskjell..men det er noe jeg sjelden har..vet liksom ikke helt hvordan jeg skal tilberede dem..men n kan jeg jo prve dette :))Ha ei fin kommende uke :))

Anne-Kariin 10.05.2015 kl.22:03

annebe: Takk for det! Dersom du mangler ideer og ikke har prvd blskjell suppen som jeg har lagt ut tidligere, s vil jeg bare p det sterkeste f anbefale den. Den ogs er fantastisk god og du finner den under supper her p bloggen min. Ha en riktig fin uke du ogs :o)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits