AnneKariin

Olsen
2

Herlige blåskjell som forrett eller snacks

  • Skrevet: 10.05.2015
  • Klokken: 21:53
  • Kategori: Forretter
  • Kommentarer: 2

I kveld hadde vi noe som er utrolig enkelt og lage, men som smaker bare så utrolig godt.

Du behøver:

  • 1 nett blåskjell
  • hvitløksfedd, 4 eller mer
  • meieri smør, lite stk.
  • en bunt persille

 

Start med å spyle blåskjellene godt i kaldt vann. De som er åpne og som ikke lukker seg når du banker på de, kaster du.

 

 

Deretter tar du frem en gryte og har oppi meieri smøret. Hakk persillen fint opp og legg den oppi gryten sammen med smøret. Press hvitløk i hvitløkspresse og ha den i smøret, samt persillen som du i forkant har hakket fint.

Sett det på svark varme og la det stå og godgjøre seg mens blå skejllene koker.

Ha de vaskede skjellene i en stor gryte, tilsett litt hvitvin eller vann og sett gryten på med lokk over. Etter 5 minutter blåskjellene ferdig kokt og skjell skal da være åpnet. De som ikke har åpnet seg, kaster du.

Nå setter du ovnen på varmluft på 250 grader.

Da er det klart for det som er selve jobben med denne retten. Du må ta et og et skjell, ta ut innmaten og legge den fint tilbake i den ene halvdelen av skjellet. legg så skjellet på et folie kledd stekebrett og når alle er lagt på brettet så tar du en ss og legger en dæsj av smørblandingen oppi skjellet. For enklere å få ut skjellet, bruk den andre halvdelen av skjellet.

Da er det bare og sette blåskjellene inn, midt i ovnen og la de gratinere i ca 5 minutter. Her kan du jo ha oppi litt chilli, eller fine flak av hvitløk om du ønsker og få en annen smak.

Da sier jeg bare ENJOY, dette er så UTROLIG godt, du kan glede deg!!!!

 


 Mmmmmmmmmmmmmm :o)

 

 

annebe 10.05.2015 kl.22:01

Bra tips, liker blåskjell..men det er noe jeg sjelden har..vet liksom ikke helt hvordan jeg skal tilberede dem..men nå kan jeg jo prøve dette :))Ha ei fin kommende uke :))

Anne-Kariin 10.05.2015 kl.22:03

annebe: Takk for det! Dersom du mangler ideer og ikke har prøvd blåskjell suppen som jeg har lagt ut tidligere, så vil jeg bare på det sterkeste få anbefale den. Den også er fantastisk god og du finner den under supper her på bloggen min. Ha en riktig fin uke du også :o)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits