AnneKariin

Olsen
1

Herlig Gresk Kyllingrett

  • Skrevet: 21.02.2015
  • Klokken: 20:31
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1




Dette er en enkel og grei oppskrift p en fantastisk god gresk kylling med urte- og grnnsakscouscous og tzatziki.

Til 4 personer behver du flgende ingredienser:

COUSCOUS

  • 300 g. couscous
  • 2 flerfargede paprikaer
  • 1 frisk rd chili
  • 4 vrlr
  • 1/2 bunt frisk dill
  • 200 g. frosne erter
  • 1 liten hndfull svarte oliven
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 40 g. fetaost

KYLLING

  • 2 kyllingbryst uten skinn
  • 1 toppet ts trket oregano
  • 1 ts malt allehnde
  • 1 sitron
  • olivenolje

TZATZIKI

  • 1/2 agurk
  • 250 yoghurt naturell/event. lett rmme
  • 1/2 sitron
  • 1/2 bunt frisk mynte

Ha couscous og 2 krus kokende vann i en bolle, tilsett en klype salt og dekk til.

N tar du frem et ark bakepapir og drysser p salt, pepper, oregano, allehnde og finrevet sitronskall p den ene halvdelen. Legg p kyllingbrystene og brett den andre halvdelen over. S finner du frem kjevlet og banker kyllingen flat, den skal vre ca 1 1/2 cm tykk. Varm opp 2 ss olivenolje i stekepannen og legg kyllingen p , snu den etter 3-4 minutter og stek videre p den andre siden til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Er du ikke glad i kylling kan du godt bytte den ut med mrt svine- eller oksekjtt

Finn frem rivjern og riv agurken p den grove siden. Dryss p en god klype salt og press legg den revne agurken p et kjkkenpapir. Klem deretter alt vannet ut av agurken over vasken. Ha agurken i en bolle sammen med yoghurten, saften av 1/2 sitron og halvparten av mynten. Bland sammen og la st. Jeg er glad i hvitlk og tar ofte oppi et hvitlksfedd og to.

Fjern stilken og frene i paprikaene og chilien og kjr dem med pulskanppen p i food processoren sammen med den rensende vrlken og chillien til alt er finhakket. Fordel denne blandingen over et stort fat eller brett, bruk det du har tilgjengelig.

Fordel s ertene utover fatet (disse har du p forhnd forvellet i kokende vann i noen minutter). Fjern eventuelt steiner fra oliven og del dem i to og legg dem opp erter med mer. Klem saften av den revne sitronen over (her m du bruke litt skjnn ut i fra hvor fremtredende sitronsmak du nsker) og ha p extra virgin olivenolje.

Rist opp couscous med gaffel og dryss den over fatet. Bland godt og smak til. Skjr s den stekte kyllingen opp i strilmer og legg den utover p couscousen. Til slutt smuldrer du fetaost over og serverer med tzasiki.

Enjoy - enkelt men smaker utrolig godt!

Heidi Jensen 21.02.2015 kl.21:21

Det s herlig ut!
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits