AnneKariin

Olsen
1

Herlig Gresk Kyllingrett

  • Skrevet: 21.02.2015
  • Klokken: 20:31
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1




Dette er en enkel og grei oppskrift på en fantastisk god gresk kylling med urte- og grønnsakscouscous og tzatziki.

Til 4 personer behøver du følgende ingredienser:

COUSCOUS

  • 300 g. couscous
  • 2 flerfargede paprikaer
  • 1 frisk rød chili
  • 4 vårlør
  • 1/2 bunt frisk dill
  • 200 g. frosne erter
  • 1 liten håndfull svarte oliven
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • 40 g. fetaost

KYLLING

  • 2 kyllingbryst uten skinn
  • 1 toppet ts tørket oregano
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 sitron
  • olivenolje

TZATZIKI

  • 1/2 agurk
  • 250 yoghurt naturell/event. lett rømme
  • 1/2 sitron 
  • 1/2 bunt frisk mynte

 

Ha couscous og 2 krus kokende vann i en bolle, tilsett en klype salt og dekk til. 

Nå tar du frem et ark bakepapir og drysser på salt, pepper, oregano, allehånde og finrevet sitronskall på den ene halvdelen. Legg på kyllingbrystene og brett den andre halvdelen over. Så finner du frem kjevlet og banker kyllingen flat, den skal være ca 1 1/2 cm tykk. Varm opp 2 ss olivenolje i stekepannen og legg kyllingen på , snu den etter 3-4 minutter og stek videre på den andre siden til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Er du ikke glad i kylling kan du godt bytte den ut med mørt svine- eller oksekjøtt

Finn frem rivjern og riv agurken på den grove siden. Dryss på en god klype salt og press legg den revne agurken på et kjøkkenpapir. Klem deretter alt vannet ut av agurken over vasken. Ha agurken i en bolle sammen med yoghurten, saften av 1/2 sitron og halvparten av mynten. Bland sammen og la stå. Jeg er glad i hvitløk og tar ofte oppi et hvitløksfedd og to.

Fjern stilken og frøene i paprikaene og chilien og kjør dem med pulskanppen på i food processoren sammen med den rensende vårløken og chillien til alt er finhakket. Fordel denne blandingen over et stort fat eller brett, bruk det du har tilgjengelig.

Fordel så ertene utover fatet (disse har du på forhånd forvellet i kokende vann i noen minutter). Fjern eventuelt steiner fra oliven og del dem i to og legg dem oppå erter med mer. Klem saften av den revne sitronen over (her må du bruke litt skjønn ut i fra hvor fremtredende sitronsmak du ønsker) og ha på extra virgin olivenolje. 

Rist opp couscous med gaffel og dryss den over fatet. Bland godt og smak til. Skjær så den stekte kyllingen opp i strilmer og legg den utover på couscousen. Til slutt smuldrer du fetaost over og serverer med tzasiki. 

Enjoy - enkelt men smaker utrolig godt!

Heidi Jensen 21.02.2015 kl.21:21

Det så herlig ut!
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits