AnneKariin

Olsen
4

Enkel og fantastisk god hverdagsmiddag fra mitt barndoms hjem

 • Skrevet: 03.02.2015
 • Klokken: 21:08
 • Kategori: Middager
 • Kommentarer: 4

Jeg lager alltid denne retten i en langpanne med høye kanter.  Mye fordi jeg var opplært til det hjemmefra, men også fordi det av en eller annen merkelig grunn blir oppspist.....he, he!

Ingredienser til 4 personer

 • 8-10 poteter
 • 2 pk. kjøttdeig (kan bruke karbonade deig, men kjøttkakene blir da litt mer tørr i konsistensen)
 • 2 egg
 • salt, pepper, paprika
 • 2 ts. bakepulver for å gi litt luft i kjøttkakene
 • 3-4 gulerøtter
 • 2 middels stor løk
 • 2 stk. kjøttbuljonger og ca 3 dl vann til og mikse buljongen ut i
 • Litt smør

 

Start med å blande kjøtt deigen med egg, krydder og bakepulver, jeg gjør dette for hånd. Sett til side, så det får satt seg.


Sett nå ovnen på 180 grader over og under varme. Deretter fortsetter du med oppskriften.

 Skrell og kutt poteter og løk i skiver, skreller og kutt gulerøtter i staver.
Nå smørrer du smør utover i langpannen. Spre poteter og løk om en annen i formen og til slutt legger du gulerøttene i et rutemønster over potetene.

Nå former du kjøttdeigen til jevne kjøttkaker og legger en i hver rute som er dannet av gulerøttene. Varm så opp vannet, slik at du får blandet ut buljongterningene og du heller  buljongen i langpannen. Ta en ostehøvel og høvle en lite bit smør som du legger på hver kjøttkake.

 Sett retten inn midt i ovnen og la den steke i ca 20 min., snu kjøttkakene og la de steke ferdig i 30 minutter til. Sjekk med en kniv at potetene er myke i midten.

Serveres slik den er, direkte fra ovnen på bordet. Kraften benyttes som saus, så pass på under veis at den ikke tørker ut, i tilfelle må du tilsette noe mer varmt vann.

Desverre glemte jeg og ta bilde av retten når den var ferdig stekt, så det får bli en annen gang, men jeg kan garantere den smaker fortreffelig.

Enjoy!

Mariann Sæther Tokle 03.02.2015 kl.21:33

tøft, dette kan det være vi prøver en dag:)

Anne-Kariin 03.02.2015 kl.21:55

Vil absolutt anbefale det Mariann! Ta ikke lang tid å gjøre det klart og deretter gjør det seg ferdig selv. Du kan til og med klargjøre svært mye dagen i forkant om du har dårlig tid, dagen etter. Skriv gjerne en kommentar på hva du synest når du har forsøkt retten, det ville jeg satt pris på :o)

Margrethe 03.02.2015 kl.23:29

Det så godt ut. Skal garantert prøves :-)

Anne-Kariin 04.02.2015 kl.05:57

Ja Margrethe, gjør det og så lar du meg få en liten tilbakemelding på om du likte det. Har faktisk ikke vært borti noen som ikke liker den, så bare gled deg :o)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits