AnneKariin

Olsen
4

Enkel og fantastisk god hverdagsmiddag fra mitt barndoms hjem

  • Skrevet: 03.02.2015
  • Klokken: 21:08
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 4

Jeg lager alltid denne retten i en langpanne med hye kanter. Mye fordi jeg var opplrt til det hjemmefra, men ogs fordi det av en eller annen merkelig grunn blir oppspist.....he, he!

Ingredienser til 4 personer

  • 8-10 poteter
  • 2 pk. kjttdeig (kan bruke karbonade deig, men kjttkakene blir da litt mer trr i konsistensen)
  • 2 egg
  • salt, pepper, paprika
  • 2 ts. bakepulver for gi litt luft i kjttkakene
  • 3-4 gulertter
  • 2 middels stor lk
  • 2 stk. kjttbuljonger og ca 3 dl vann til og mikse buljongen ut i
  • Litt smr

Start med blande kjtt deigen med egg, krydder og bakepulver, jeg gjr dette for hnd. Sett til side, s det fr satt seg.






Sett n ovnen p 180 grader over og under varme. Deretter fortsetter du med oppskriften.

Skrell og kutt poteter og lk i skiver, skreller og kutt gulertter i staver.




N smrrer du smr utover i langpannen. Spre poteter og lk om en annen i formen og til slutt legger du gulerttene i et rutemnster over potetene.

N former du kjttdeigen til jevne kjttkaker og legger en i hver rute som er dannet av gulerttene. Varm s opp vannet, slik at du fr blandet ut buljongterningene og du heller buljongen i langpannen. Ta en ostehvel og hvle en lite bit smr som du legger p hver kjttkake.



Sett retten inn midt i ovnen og la den steke i ca 20 min., snu kjttkakene og la de steke ferdig i 30 minutter til. Sjekk med en kniv at potetene er myke i midten.

Serveres slik den er, direkte fra ovnen p bordet. Kraften benyttes som saus, s pass p under veis at den ikke trker ut, i tilfelle m du tilsette noe mer varmt vann.

Desverre glemte jeg og ta bilde av retten nr den var ferdig stekt, s det fr bli en annen gang, men jeg kan garantere den smaker fortreffelig.

Enjoy!

Mariann Sther Tokle 03.02.2015 kl.21:33

tft, dette kan det vre vi prver en dag:)

Anne-Kariin 03.02.2015 kl.21:55

Vil absolutt anbefale det Mariann! Ta ikke lang tid gjre det klart og deretter gjr det seg ferdig selv. Du kan til og med klargjre svrt mye dagen i forkant om du har drlig tid, dagen etter. Skriv gjerne en kommentar p hva du synest nr du har forskt retten, det ville jeg satt pris p :o)

Margrethe 03.02.2015 kl.23:29

Det s godt ut. Skal garantert prves :-)

Anne-Kariin 04.02.2015 kl.05:57

Ja Margrethe, gjr det og s lar du meg f en liten tilbakemelding p om du likte det. Har faktisk ikke vrt borti noen som ikke liker den, s bare gled deg :o)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits