AnneKariin

Olsen
4

Rykt blkveite med sommersalat, nypoteter og pepperrotsmr - servert med asparges

  • Skrevet: 11.01.2015
  • Klokken: 14:03
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 4

Fisk er ofte noe vi bare tilbereder p en heller kjedelig mte. Ved gjre litt mer ut av det vil det bli en rett som er absolutt p hyde med en god kjtt middag. I dag valgte jeg rykt blkveite, du kan bruke kveite som ikke er rykt, breiflabb eller annen fisk du mtte foretrekke.

Servert med sommersalat, minner det deg p hva vi har i vente, nr vi n har de vrste vinter stormene herjende rundt yrene.

Oppskriften er til 4 personer.

Nypoteter

  • 800 g. nypoteter
  • salt
  • gjerne litt dill

Kutt nypotetene i skiver og kok dem i saltet vann med litt dill til de er mre. Oppbevar under kjkkenpapir p en lun plass, men s du tilbereder det vrige.

Sommersalat

  • 2 hjertesalat eller 1 isbergersalat
  • 1 agurk
  • 3 dl lettrmme
  • 2 ss eple- eller hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • pepper

Bland rammed med eddik, sukker, salt og lit pepper. Riv opp salaten i biter eller kutt den i grove strimler. Skrell agurken og kutt den i tynne skiver. Jeg liker skrelle den med potetskrelleren etter at skallet er borte, da fr du lange fine skiver. Bland salat med agurk inn i rmmesausen rett fr servering.

Grnne asparges

  • 12 grnne asparges
  • 1 buljong
  • meierismr
  • meldonsalt

Kok opp vann tilsatt en buljong for gi god smak. Knekk den harde delen av aspargesen og legg den inn nr vannet er kald og la den vre i til det fr kokt opp. Nr de er nesten gjennomkokt, sil av og ha de p en panne sammen med meiri smr, la de surre rundt til alle er dekket med smr. N drysser du lett over meldonsalt og de er klar til servering.

Til slutt lager en sausen som er et modifisert sandefjordsmr.

Pepperrotsmr

  • 1 dl flte
  • 200 g smr
  • 1/2 sitron
  • salt og pepper
  • 1 ts pepperrot, reven
  • 1 ss persille, hakket

Kok inn flten til halvparten. Kutt smret i terninger og visp dette inn i flten. Her m du ta pannen litt av og p varmen, for denne sausen er som bernaisesausen, den skiller seg begynner den koke. Er du uheldig og den sprekker, kan du ha i litt kaldt vann og vispe kraftig, eventuelt med stavmikser. Smak sausen til med sitronsaft, revet sitronskall, reven pepperrot, salt og pepper. Hell denne sausen over potetene ved servering, sammen med hakket persille.

Kveiten tar du til slutt, da den tar kortest tid. Selv har jeg denne gangen valgt bare gi kveiten et kort oppkok og la den trekke til den er gjennomkokt. Bruker du koteletter som ikke er rykt, kan du fint velge og steke dem i en grillpanne og f noen fine grillede koteletter.

Kveite

  • 4 kveitekoteletter ca 300 g
  • 1 sitron
  • salg og pepper
  • 2 ss god oliven olje

Du kan velge og grille kveiten om det er nskelig, da salter og peprer du kotelettene og har p oljen. Legg fisken i en godt varm panne og la de grille en 3-4 minutter p hver side. Tilslutt preser du litt sitronsaft over.

Da er det bare legge opp p tallerken og du har en fantastisk sndagsmiddag. Retten er en inspirasjon fra en kokk fra min hjemkommune Fitjar, som lager mye god fisk, Geir Skeie. Bon Aptetit!




Emma Olsen 11.01.2015 kl.14:06

Namm

Merete Sandelin 11.01.2015 kl.14:47

Det s faktisk fantastisk godt ut!

Anne-Kariin 11.01.2015 kl.19:45

Hei Merete, vil bare f si det at det er utrolig godt og enkelt og lage. Fisk blir plutselig noe helt annet nr du fr det servert p denne mten og de som tidligere ikke har har syntes srlig om fisk, liker det plutselig. Lykke til om du prver.

Merete Sandelin 12.01.2015 kl.11:37

Ja,det tror jeg p! Jeg har aldri vrt en srlig fiskeperson, men nr jeg s dette fikk jeg utrolig lyst p det. Tusen takk, m prve det en dag :)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits