AnneKariin

Olsen
1

18.11.2014

  • Skrevet: 18.11.2014
  • Klokken: 21:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

 

 

Indrefilet av svin, med fløtesaus og grønnsaker.

4 personer

 

Ingredienser:

    • 2 stk indrefileter på ca 500 til 600 g. per stk.
    • Solsikkeolje eller annen nøytral olje
    • ½ frisk chili 
    • 1 dl rødvin
    • 1 ts balsamico
    • 2 dl kraft 
    • 2 fedd hvitløk
    • 2 sharlotteløk
    • 6 dl. fløte
    • Dijonsennep
    • 1 ts. ripsgele
    • 1 ts. Ketjap Manis (søt sojasaus)
    • 1 stk blomkål
    • Raspet ost til gratinering av blomkål 
    • #-4 storme tomater

 

Start med å smøre inn sennep på indrefileten og legg den i et folie/plastfolie på benken.

Deretter begynner du på sausen, denne kan du gjerne starte med en times tid før steking av kjøtt, da denne trenger å småputre på svak varme lenge.

Saus:

Hakk opp løk, hvitløk og chilli og surr det i litt olje i en kjele, på middels varme til løken er myk. Pass på så ikke hvitløken svir seg. 

Tilsett deretter rødvin, kraft og balsamico å  la dette reduseres til det er ca1 dl igjen. 

Sil så reduksjonen over i en ny kjele og tilsetter deretter fløten. Nå skrur du platen ned og lar sausen stå og småkoke i en times tid, til den blir passelig tykk. Husk å røre ofte, så den ikke festner i botten.

Skulle sausen tykne for mye før den skal serveres, ha i litt kraft. Tilsett gjerne litt sukkerkulør for fargenes skyld.





«Roasted» poteter

Forvarm ovnen til 200 grader, sett inn en form med solsikkeolje, eller annen nøytral olje. Oljen skal dekke bunnen på formen eller stekebrettet. Det kommer an på hvor mange poteter man skal ha, hva slags form man bruker, men de trenger litt plass.

Skrell potetene. Bruk poteter som er noenlunde jevnstore, og ikke for store, og nypoteter passer ikke, de knuses for fort!!!

Kok potetene i 9-10 minutter, hell av vannet og rist kjelen med lokk, slik at potetene får en "fluffy" overflate. Ta ut formen med den varme oljen, ha potetene forsiktig oppi, da oljen er varm! Strø over maldonsalt, snu litt rundt, slik at alle potetene får olje på alle sidene.

Inn i ovnen igjen, ca 45 min, snu og vend på dem underveis. 

De skal bli lyse brune og krispy på utsiden, og myke som mos inni.





Indrefileten krydres med salt og nykvernet pepper, stekes i panna på forholdsvis høy temperatur, på alle sidene. For å få en steke overflate og tette porene i kjøttet, slik at saften forblir inni fileten.

Ha fileten filetene over i en ildfast form, og inn i ovnen, sammen med potetene i ca 20-40 min. alt etter hvordan du liker fileten. Når det er svin liker jeg den godt stek og steker den derfor ofte i 40 minutter, vil du ha den rosa inni, men ikke blodig, la den stå i ca 20 minutter. Hvis du steker mange samtidig tar det litt lenger tid.

Ta filetene ut og dekk de med folie når de er klare, la de stå å hvile til potetene er ferdige, slik at kraften får satt seg, før du begynner å skjære i de.

Serveres med «rostead» poteter, saus og de grønnsaker du måtte ønske.  Her har jeg kokt opp blomkål og deretter drysset over ost og gratinert de på høy varme i ovnen. Sammen med blomkålen har jeg hatt tomater som jeg deler i to, drysser over de krydder du liker og dekker de med et tykt lag ost og lar de også gratinere.

Dette smaker aldeles fortreffelig, så selv om det tar litt tid er det vel verdt det.

«Oppskriften er etter inspirasjon fra bloggen til Annsenze»

 







 

 

 

 

Marie-Madelen Bekken 18.11.2014 kl.21:44

Wow! Det så vanvittig godt ut :)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits