AnneKariin

Olsen
1

18.11.2014

  • Skrevet: 18.11.2014
  • Klokken: 21:41
  • Kategori: Middager
  • Kommentarer: 1

Indrefilet av svin, med fltesaus og grnnsaker.

4 personer

Ingredienser:

    • 2 stk indrefileter p ca 500 til 600 g. per stk.
    • Solsikkeolje eller annen nytral olje
    • frisk chili
    • 1 dl rdvin
    • 1 ts balsamico
    • 2 dl kraft
    • 2 fedd hvitlk
    • 2 sharlottelk
    • 6 dl. flte
    • Dijonsennep
    • 1 ts. ripsgele
    • 1 ts. Ketjap Manis (st sojasaus)
    • 1 stk blomkl
    • Raspet ost til gratinering av blomkl
    • #-4 storme tomater

Start med smre inn sennep p indrefileten og legg den i et folie/plastfolie p benken.

Deretter begynner du p sausen, denne kan du gjerne starte med en times tid fr steking av kjtt, da denne trenger smputre p svak varme lenge.

Saus:

Hakk opp lk, hvitlk og chilli og surr det i litt olje i en kjele, p middels varme til lken er myk. Pass p s ikke hvitlken svir seg.

Tilsett deretter rdvin, kraft og balsamico la dette reduseres til det er ca1 dl igjen.

Sil s reduksjonen over i en ny kjele og tilsetter deretter flten. N skrur du platen ned og lar sausen st og smkoke i en times tid, til den blir passelig tykk. Husk rre ofte, s den ikke festner i botten.

Skulle sausen tykne for mye fr den skal serveres, ha i litt kraft. Tilsett gjerne litt sukkerkulr for fargenes skyld.





Roasted poteter

Forvarm ovnen til 200 grader, sett inn en form med solsikkeolje, eller annen nytral olje. Oljen skal dekke bunnen p formen eller stekebrettet. Det kommer an p hvor mange poteter man skal ha, hva slags form man bruker, men de trenger litt plass.

Skrell potetene. Bruk poteter som er noenlunde jevnstore, og ikke for store, og nypoteter passer ikke, de knuses for fort!!!

Kok potetene i 9-10 minutter, hell av vannet og rist kjelen med lokk, slik at potetene fr en "fluffy" overflate. Ta ut formen med den varme oljen, ha potetene forsiktig oppi, da oljen er varm! Str over maldonsalt, snu litt rundt, slik at alle potetene fr olje p alle sidene.

Inn i ovnen igjen, ca 45 min, snu og vend p dem underveis.

De skal bli lyse brune og krispy p utsiden, og myke som mos inni.





Indrefileten krydres med salt og nykvernet pepper, stekes i panna p forholdsvis hy temperatur, p alle sidene. For f en steke overflate og tette porene i kjttet, slik at saften forblir inni fileten.

Ha fileten filetene over i en ildfast form, og inn i ovnen, sammen med potetene i ca 20-40 min. alt etter hvordan du liker fileten. Nr det er svin liker jeg den godt stek og steker den derfor ofte i 40 minutter, vil du ha den rosa inni, men ikke blodig, la den st i ca 20 minutter. Hvis du steker mange samtidig tar det litt lenger tid.

Ta filetene ut og dekk de med folie nr de er klare, la de st hvile til potetene er ferdige, slik at kraften fr satt seg, fr du begynner skjre i de.

Serveres med rostead poteter, saus og de grnnsaker du mtte nske. Her har jeg kokt opp blomkl og deretter drysset over ost og gratinert de p hy varme i ovnen. Sammen med blomklen har jeg hatt tomater som jeg deler i to, drysser over de krydder du liker og dekker de med et tykt lag ost og lar de ogs gratinere.

Dette smaker aldeles fortreffelig, s selv om det tar litt tid er det vel verdt det.

Oppskriften er etter inspirasjon fra bloggen til Annsenze







Marie-Madelen Bekken 18.11.2014 kl.21:44

Wow! Det s vanvittig godt ut :)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prve ut nye oppskrifter og gjerne ogs la mine venner og familie f teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte p mors oppskrift p ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle nr de nr de mtte nske og det var slik denne bloggen ble til. N bruker bde jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris p om du gjr det samme og gi gjerne en kommentar p hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprvd og jeg gr god for hver en smak, men at du har samme smakslker som meg kan jeg ikke g god for, s det fr vre opp til hver enkelt og trre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits