AnneKariin

Olsen
2

Laget kjøttkaker på søndag og følte da at jeg måtte trå til med en dessert!

  • Skrevet: 12.03.2014
  • Klokken: 21:24
  • Kategori: Deserter
  • Kommentarer: 2

Hadde ikke planlagt middag til helgen og når valget søndag morgen falt på kjøttkaker, som er kjempegodt  når de er hjemmelaget, følte jeg at jeg måtte lage en dessert. Siden det ikke var planlagt, så hadde jeg ikke så mye og velge i og da ble det en vanilje  pannacotta med bær. Inspirasjonen hentet jeg fra Trines Matblogg, der det alltid er noe godt å finne.

Ingredienser til 4 personer:

  • 1 vaniljestang
  • 4 dl kremfløte
  • ca 2 ss sukker
  • 1,5 gelatinplater

 

  • ca 150 gram blåbær, frosne eller friske
  • 1 lime, skall og saft
  • ca 3 ss sukker

 

Del vaniljestangen på langs, skarp ut frøene med en kniv. Ha frøene og vaniljestangen oppi en liten kjele sammen med fløte, og varm opp til kokepunktet. Pass på, fløteblandingen må ikke koke! Smak til med sukker. Ta kjelen av platen og la det stå å trekke i ca 10-15 minutter. Fjern vaniljestangen og varm opp fløteblandingen. I mellomtiden har du lagt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør de godt inn i fløteblandingen.

Enjoy!

 




 

 

 

prinsessen 12.03.2014 kl.21:26

NAM så deilig det ser utt!!! Dette må jeg ta å lage meg

masse klemmer fra prinsessen <3

Anne-Kariin 12.03.2014 kl.22:50

prinsessen: Du kan fint bruke frosne bær om du ikke har ferske. Absolutt enkelt og godt :)
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits