AnneKariin

Olsen
0

Slik ble fastelavens bollene - utrolig gode sier de som fikk smake :)

  • Skrevet: 02.03.2014
  • Klokken: 21:40
  • Kategori: Gjærbakst
  • Kommentarer: 0

FASTELAVENS BOLLER

 

Jeg brukte denne oppskriften i dag og må si det er lenge siden jeg har smakt bedre boller:

  • 500 g. hvetemel
  • 100 g. sukker
  • 50 g. gjær
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 3,5 dl melk
  • 1 stk. egg sammenpisket, til pensling

 

Ha alt det tørre i bakebollen. Smelt smøret i en gryte og tilsett melken, deretter heller du dette over i det tørre og kjører det hele i mikseren i 10 min (til deigen slipper bollen). Du kan gjerne bytte den ene ts vaniljesukkeret med kardemomme, men min mann liker ikke kardemomme, så her ble det vaniljesukker. Dekk bollen med plastfolie og legg over et kjøkkenhåndkle, la det så stå til deigen har fått dobbel str. 

Nå triller du ut 8 like store boller og lar de etterheve i 30 minutter, pensle med egg og stek de på 210 grader, midt i ovnen i ca 10 minutter. 

La bollene avkjøles og pisk krem med vaniljersukker og 2 ss sukker, knus frosne bringe bær (eller andre bær du liker) og bland de med kremen, ha litt bringebær syltetøy i bunnen av bollen, deretter kremen og legg så lokket på.

Dette er de beste boller jeg har smakt på lenge og de kan anbefales :)

 



Enjoy!!

Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits