AnneKariin

Olsen
4

Endelig fått min nye kaffemaksin - helautomatisk sådan

  • Skrevet: 30.06.2012
  • Klokken: 16:17
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 4

Har lenge hatt lyst på en kaffemaskin, men ikke en slik som bruker pads, det blir så kunstig kaffe.

Det jeg har drømt om er en helautomatisk, med kvern som kverner ferske kaffebønner og som kan lage Kaffe Latté uten å måtte skumme melk i etterkant. Har lett og lett og til slutt fant jeg den drømmemaskinen, en SIEMENS EQ7 PLUS, den har alt og litt til.

Den brygger vanlig kaffe og tar to kopper samtidig, den selvrenser rør ved oppstart og når den har stått i ro over en viss tid. Du har egen behoder som du tar melk fra ved melkebasert drikk og når du er feridg kjører du et kort renseprogram, hvor han rengjør melkerør. Melk og kaffe kommer imidlertid fra to forksjellige utganger, hvor kaffetuten er vendbar, slik at du bar vender den delen over til samme siden som melkeutgangen når du f.eks. skal ha kaffe latté, så kommer melk og kaffe i kruset samtidig. På toppen har den egen plassering for oppvarming av kopper og glass. Det er enkelt og rengjøre dryppfatet og oppsamler for kaffegrut og den gir selv beskjed når den har behov for en større rens, vannpåfylling osv.

Ønsker du te, kan du få ut rent tevann også og ønsker du melkeskum eller varm melk, er det gjort ved et tastetrykk, ja, jeg vet du hører det: jeg er frelst!

Eneste ulempe er at jeg drikker muligens noen flere kopper kaffe hver dag enn før, men kaster mye mindre ferdig traktet kaffe enn før. Tidligere laget du uansett x antall kopper, de sto til de ble kald da traktet du nytt og ble ikke det drukket opp i løpet av den neste timen så kastet du det også. Nå blir det kun laget en kopp når jeg eller andre ønsker en kopp, så slik sett så er det jo bra.

Her ser du vidunderet:

Du kan se flere og mer proffe bilder av vidunderet her: http://www.siemenskaffe.no/produkter/eq7-plus/

Må si at her er Siemens proff, ved at jeg logget meg inn og registrerte meg  på siden deres får jeg 3 kg kaffebønner av en god kvalitet til en verdi av 500 kr. samt  rense og kalktabletter til maskinen. Det er også eget servicenummer hvor en kan ringe og få svar på alt en måtte lure på, reklame? Nei, bare jeg som er utrolig fornøyd :o) 
 

Anders Refsahl 16.01.2013 kl.09:48

Gratulerer med kaffemaskinen.

Er på utkikk etter en slik selv og lurer på om du fremdeles er fornøyd og hvor du kjøpte din?

/Anders

Anne-Kariin 02.02.2013 kl.22:16

Må absolutt få anbefale maskinen Anders, utrolig godt fornøyd fremdelse og det er mine gjester også :) Var hos venner i Tyskland og tenkte at her får vi maskinen rimeligst da den er produsert i Tyskland, men nei. Fant den rimeligere på salg på Expert i Norge og kjøper du den så meld deg inn på siden til Siemens, så får du tilsendt gratis rensetabletter og 5 kg av den mest fantastiske kaffe. Løp og kjøp sier jeg, denne ville jeg ikke vært foruten. En ulempe, du drikker MER kaffe for den er jo bare så god ;o)

Pål-A 28.12.2015 kl.18:29

Hei! Har nettopp kjøpt denne maskinen, men er ikke helt fornøyd med kaffen. Synes den blir litt tam og utvannet selv om jeg kjører på full styrke. Mulig jeg bør prøve noen andre bønner. Har du noen tips?

Anne-Kariin 19.02.2016 kl.18:14

Pål: Hei, jeg er svært fornøyd men er ikke så glad i bønnene som selges her, selv om i nøden går det også. Jeg pleier å benytte bønner jeg kjøper fra Alfred Nordquist. Kan kjøpes på nettet her: http://www.arvidnordquist.no/kaffe/vareutvalg/ Ikke dyrere enn i butikk dersom du bestiller så mange at du slipper frakt. Lykke til.
Skriv en ny kommentar
Anne-Kariin

Er en dame som elsker og prøve ut nye oppskrifter og gjerne også la mine venner og familie få teste de ny smaksopplevelsene. Startet denne bloggen fordi min barn som etter hvert flyttet ut lurte på mors oppskrift på ditt og datt og da tenkte jeg, lagre de et sted der alle når de når de måtte ønske og det var slik denne bloggen ble til. Nå bruker både jeg og mine barn den som en oppskriftsbok og jeg setter stor pris på om du gjør det samme og gi gjerne en kommentar på hva du syntes om min blogg. Alt du finner her inne er laget og utprøvd og jeg går god for hver en smak, men at du har samme smaksløker som meg kan jeg ikke gå god for, så det får være opp til hver enkelt og tørre og teste det ut.

Matbloggtoppen

Kontakt meg

ako@petrad.no

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits